Cumartesi, Nisan 20, 2024

MSI VR One Adında Sırtüstü Bilgisayar Geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI geliştirmiş olduğu teknolojiler arasına VR deneyimlerini de ekleyerek oyunculara bu deneyimi sonuna kadar hissettirmekte kararlı. MSI VR One adı altında geliştirilen oyuncu bilgisayarının teknik özellikleri ve performans detayları belli oldu.

MSI VR One Neler Sunuyor ?

Aslına bakarsanız sırtüstü bilgisayar kavramlarına karşı çok deneyimli değiliz. Bizler için de yeni bir deneyim diyebilirim. Kullanıcıların VR platformlarını çok daha aktif bir şekilde sanal gerçeklik oyunlarını oynaması için geliştirilmiş durumda. 2016 yılının hemen başlarında sanal gerçeklik zımbırtılarını çokça duymaya başladık. Ancak artık firmalar VR platformlarını akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve dronelara karşı geliştirmeye devam ediyor.

Sırtta taşınabilen yapısı ile birlikte yeni nesil kullanıcılar için keyifli bir oyun deneyimi vaat eden MSI VR One, 3.6 kilogram ağırlığa sahip. Açıkçası bunu görünce biraz duraksadım. Çünkü bu ağırlıktaki bir bilgisayarı sırtta taşımak bir müddet sonra bel ve sırt ağrılarına sebep olabilir. Ayrıca dışarıda kullanmak herhangi bir tehlikeye karşı da açık anlamına geliyor.

msi-vr-one
MSI VR One ayrıca dünyanın en hafif VR bilgisayarı olarak tasarlanmış. Bu ağırlıkta en hafifi ise, diğerlerini tahmin edemiyorum. Kullanım süresi olarak 90 dakika boyunca kesintisiz sanal gerçeklik desteği sunan VR One, HTC Vive ortaklığı ile piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

msi-vr-one-pc
Teknik Özellikler

Şu sıralar “bırak kardeşim bilgisayarı, kaç FPS alıyor sen onu söyle ?” dediğinizi çok fazla duyar gibi oluyoruz. Haklısınız da aslında. Lafı çok fazla dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. MSI VR One sırtüstü bilgisayarında Nvidia’nın başarılı ekran kartı serisinden GTX 1070 yer alıyor.

Ayrıca gücünü Intel i7 işlemcisinden aldığı gibi, üzerinde 1 adet HDMI, 1 adet mini-display ve 4 adet USB 3.0 çıkışı yer alıyor. 9 adet soğutma kanalı bulunan bilgisayarda “ultra sessiz soğutma” özelliğinden de faydalanabiliyorsunuz. Soğutma sistemi bu tip bilgisayarlar için gerçekten çok önemli.

msi-vr-one-pc-2
Eğer siz yine de “kardeş bilgisayar dediğin sırtta değil masada olacak” diyorsanız en son incelemiş olduğumuz ASUS ROG GL55VL Gaming laptop videosunu izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler