Cuma, Nisan 19, 2024

Lenovo yeni bir VR gözlük geliştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

VR‘deki başarısız geçmişine rağmen, Lenovo daha olgun bir pazarda yeniden şansını denemek için geri dönecek. Yeni VR gözlüğü Lenovo VR 3030S olarak adlandırıyor ve henüz bağımsız bir çalışma olarak tanımlanıyor. Yani çalışması için bir PC’ye bağlanması gerekmeyecek. Bunun ötesinde hiçbir şey bilmiyoruz, ancak Lenovo‘nun VR gözlük pazarındaki geçmişi bize birkaç eğlenceli ipucu veriyor.

Lenovo’nun VR macerası

Daha önce hiç bir Lenovo VR gözlüğü görmemiş olabilirsiniz, ancak bir sürü var. İki yıl önce, Mirage Solo‘yu piyasaya sürdüler. Bu gözlük, Google Daydream desteği olan ilk ve tek Google Daydream gözlüğüydü. Google Daydream bir işletim sistemi ve bir ekosistemdi, ancak birkaç uygulama bu sistemi destekleyebildi ve Google’ın içten dışa izleme teknolojisi sadece bir metrekare alan ile sınırlıydı.

lenovo karma gerceklik gozlugu satin al lenovo vr gozluk satin al lenovo sanal gerceklik gozlugu fiyatMirage Solo, çok büyük bir şekilde pazarlanan “Star Wars ışın kılıcı düello gözlüğü” olarak tanıyabileceğiniz akıllı telefonla çalışan bir AR platformuna da geliştirildi. Aynı zamanda Lenovo, Explorer Windows Mixed Reality gözlüğünü de geliştirmişti. Tüm Windows MR gözlüklerı gibi, teknik olarak bir Oculus veya Vive gözlüğü kadar yetenekli iken, 450 dolar için bayağı kaliteliydi. Ancak kötü yazılım desteği, kötü izleme ve zayıf arayüz sistemlerinden muzdaripti.

Ve elbette, şu anda mevcut ve daha iyi gözlüklerden biri olan Oculus Rift S var. Lenovo, Oculus adına bu gözlükleri üretiyor ve tasarımda katkı payı var. Ama bu günlerde, Oculus Quest daha iyi bir seçim gibi görünüyor. Başlangıçta Quest bağımsız taşınabilir bir seçimdi, Rift S ise PC destekliydi. Ancak Oculus Link geldi, bu da Quest‘i bilgisayarınıza bağlamanıza izin vererek ve size Rift S‘ye benzer bir deneyim yaşatıyor.

Lenovo, Google’ın platformunu, Microsoft’un platformunu ve Oculus’un platformunu denedi. Bazı girişimler makul ölçüde başarılı oldu, ancak hiçbiri Lenovo‘yu VR alanında büyük bir isme dönüştürmedi. 3030S için Valve‘nin SteamVR‘sine rakip olabileceği söyleniyor.

lenovo vr windows holographic 1483428818

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler