Cuma, Nisan 19, 2024

Lenovo Yoga Slim 7i Pro İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Genelde oyuncu laptop modellerinin incelemeleriyle karşınızda oluyoruz ama bu kez konuğumuz biraz daha farklı bir seri olacak. Bu kez daha çok günlük kullanımı hedef edinen bir laptobu inceleyeceğiz. Evet konuğumuz tasarımıyla dikkat çeken Lenovo Yoga Slim 7i Pro olacak.

Hem ince bir kasasının olması hem de hafif olması sayesinde, özellikle iş odaklı kullanımlarda işinize yarayacağınızı düşündüğümüz serinin özelliklerine geçelim.

Lenovo Yoga Slim 7i Pro Tasarımı Nasıl?

Taşınabilirliği öne çıkarmak adına hazırlanmış bir seri desek doğru tanımı yapmış oluruz. Tamamen bu yönde özelleştirilmiş olan tasarımıyla dikkat çeken Slim 7i Pro, hem sade hem de zarif bir görüntüye sahip.

Kaçırmayın: Hikvision U10 DDR4 RAM incelemesi 

Alüminyum malzemeye sahip olan kasada üst kısma baktığımız zaman cihazda sadece Yoga yazısının dikkat çektiğini görüyoruz. Bunun dışında üst kapak oldukça sade.

Lenovo Yoga Slim 7i Pro

Kapağı kaldırıp iç kısma geçtiğiniz zaman ise uzun tek menteşe yapısının kullanıldığını görüyoruz. Geniş bir trackpad alanının yer aldığı Lenovo Yoga Slim 7i Pro serisinde, üst kısımda ise numpad tuşlarının olmadığı aralıklı bir klavye görüyoruz.

Klavyenin tek renk ışıklandırması da gayet şık duruyor. Ayrıca klavyenin kullanımının da bir hayli rahat olduğunu da eklemek lazım.

İç kısımda tasarım açısından söz edeceğimiz son bölüm ise ekranın çerçeveleri olacak. Zaten oldukça ince bir kasaya sahip olan seri, ekran çerçevelerini de bir hayli azaltmış durumda.

Lenovo Yoga Slim 7i Pro

Her açıdan ekranın çerçeveleri oldukça ince tutulmuş. Görüntü alanını genişleten bu karar işlevselliği arttırdığı gibi serinin daha şık durmasını sağlamış.

  • Renkler: Açık Gümüş ve Gri renk
  • Ölçüler: 14.9-16.9 mm X 312.4 mm X 221.4 mm
  • Ağırlık: 1.45 kg’a kadar
  • Artı: Parmak izi önleyen yüzey kullanılmış

Lenovo Yoga Slim 7i Pro Teknik Özellikleri

Profesyonel kullanım odaklı olarak görebileceğimiz serinin teknik özellikleri de buna göre özelleştirilmiş durumda. Ama özellikle ekran konusunda serinin bir hayli iddialı olduğunu da belirtelim ve teknik özellik detaylarına geçelim.

Ekran Özellikleri

Standart modellere göre biraz daha küçük ekranlı olan Slim 7i Pro, 14 inçlik ekran boyutu ile geliyor. 16:10 geniş ekran formatını benimseyen ekran, 2.8K çözünürlük değerinde. Açıkçası bu çözünürlük değerini daha önce çok sık görmediğimizi de belirtmek isterim.

2.5K çözünürlüğü bile gördük ama 2.8K ekran ile karşı karşıya kalmamıştık. 2880 X 1800 piksel olan ekranın IPS panel olduğunu da ekleyelim.

Ekranı öne çıkaran tek detay tabii ki çözünürlük değeri değil. Bunun yanında Dolby Vision desteği, %100 sRGB renk kapsamı, 400 nit parlaklık, düşük mavi ışık filtresi gibi artılar da söz konusu.

Lenovo Yoga Slim 7i Pro

Ekran Detayları Özet

  • Boyut: 14 inç
  • Çözünürlük: 2880 X 1800
  • Piksel yoğunluğu: 243 PPi
  • Parlaklık: 400 nit
  • En Boy: 16:10

İşlemci ve Ekran Kartı

11.nesil Intel işlemcilerinin kullanıldığı bilgisayar, işlemci tercihini de hem güçlü hem verimli bir modelden yana yapmış. Bize gelen modelde Intel i7-1165G7 işlemci yer alıyor. Bu işlemcide 4 çekirdek ve 8 izlek kullanıldığını görüyoruz. 4.70 GHz maksimum frekans değerine sahip olan işlemci, temel saat hızında ise 2.80 GHz gibi bir değeri yakalıyor.

İşlemcinin TDP değerinin maksimumda sadece 28W seviyesinde olduğunu da hatırlatalım. Minimum TDP değeri ise 12W gibi çok düşük seviyelere kadar inebiliyor. Yine artı olarak gösterebileceğimiz noktalardan birisi daha. Tabii ki burada kullanım odağına dikkat etmek lazım. Amaç zaten pil süresini arttırmak ve en iyi pil süresinde en iyi güç verimliliğini sağlamak.

Lenovo Yoga Slim 7i Pro

Bu tip modellerin bir çoğunda ekran kartı kısmında ise harici bir ekran kartı kullanılmadığını biliyoruz. Fakat Lenovo Yoga Slim 7i Pro serisinde harici ekran kartı da kullanılmış. Intel işlemcinin yanında gelen dahili ekran kartının yanında harici olarak 25W değere sahip olan Nvidia GeForce MX450 serisine yer verilmiş.

Her ne kadar oyun odaklı bir seri olmasa bile videoda da görebileceğiniz gibi harici ekran kartı sayesinde serinin bazı oyunlarda da belli bir seviyeye kadar performans gösterdiğini görüyoruz.

Teknik Özellik Özet

  • İşlemci: Intel i7-1165G7
  • Temel Saat Hızı: 2.80 GHz
  • İşlemci Önbellek: 12 MB Intel Smart Cache
  • Maks Saat Hızı: 4.70 GHz
  • TDP: 28W
  • Ekran Kartı: Nvidia MX450 25W modeli

Depolama ve RAM

RAM konusunda 32 GB’a kadar seçenek sunan Lenovo Yoga Slim 7i Pro, DDR4 serisinden devam ediyor. Bize gelen modelde de 2 X 8 GB toplamda 16 GB 3200 MHz RAM yer alıyor.

Depolama konusunda ise 1 TB seviyesine kadar M.2 PCIe SSD kullanıldığını görmekteyiz. Depolama ve RAM performansının da başarılı olduğunu söylemek lazım.

Lenovo Yoga Slim 7i Pro

Teknik Özellikler Ek Detaylar

  • Ses: 2X2W Harman hoparlör
  • Pil: 61W Li-P pil
  • Adaptör: 95W USB Type C adaptör. Hızlı şarj desteği var
  • Bağlantı: WiFi 6 desteği var
  • Pil Süresi: 12 saate kadar

Sonuç Değerlendirme

Lenovo Yoga Slim 7i Pro incelemesi için detaylarımız bunlar. Videoda da oyun testlerini ve bazı performans testlerini bulabilirsiniz. Unutmadan şunu da tekrar hatırlatalım ki bu seri aslında bir oyuncu bilgisayarı serisi değil. Yine de biz bazı oyunlar için testler yaptık. Profesyonel kullanım odaklı, günlük işler için gayet şık ve güçlü bir pc modeli.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler