Cuma, Nisan 26, 2024

Lenovo’dan Yeni Bükülebilir Ekranlı Dizüstü Konsepti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo, alışılmış dizüstü bilgisayar tasarımını bir kenara atarak yeni bükülebilir ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı. Bu konsept biraz farklı görünüyor. Piyasaya çıkışı ise pek yakın değil.

Katlanabilir ekran günümüz cihazlarındaki sertliğe göre biraz garip gelsede Lenovo Twitter’daki paylaşımına göre “Belki birgün…” diyor. New York’ta gerçekleştirdiği etkinlikte alışılmış dizüstü bilgisayarların dışına çıkarak dikkat çeken konseptini sergiledi. Belkide gelecekte kullanacağımız esnek bükülebilir ekranlı dizüstü bilgisayar konseptini tanıttı.

lenovo bükülebilir“Katlanabilir bir PC? Belki birgün. Şimdilik sadece bir konsept.”

Dahili bir klavyeye sahip olan bilgisayar konseptinde Lenovo ile özdeşleşen ThinkPad işaret çubuğu da yer alıyor. Stylus kalem ve sesli komut desteğiyle kontrol edilebilen bilgisayarda gelişmiş malzemeler ve yeni ekran teknolojileri kullanıldığı öne sürülüyor. Ancak cihazın donanımı hakkında net bir bilgi paylaşılmadı.

Ayrıca bükülebilir ekranlı konseptin yakın zamanda gerçekleşmesi ve tüketiciye sunulması çok zor gözüküyor. Çünkü hala hayatımızda bükülebilir ekranlı teknolojilere sahip değiliz. Söz konusu cihazın sağlamlığı ve kullanışlılığı uzun süre tüketiciler tarafından sorgulanacaktır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler