Perşembe, Mart 28, 2024

Apple’ın Yeni iMac Pro 2017 Modelinin Fiyatı Dudak Uçuklatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğu etkinlikte yeni iMac Pro 2017 modelini duyurmuştu. Şimdiye kadar geliştirilen en iyi iMac Pro modeli ile kullanıcılar karşı karşıya kaldığında performans ve teknik özellikler konusunda büyülenmişlerdi. Fakat kimse yeni iMac Pro‘nun fiyatının bu kadar olacağını tahmin etmiyordu. Sizin aklınızdan geçen rakam hangisi ?

Neden Yeni iMac Pro Bu Kadar Pahalı ?

Yeni iMac Pro‘nun piyasa satış fiyatı net rakamlar ile netleşmedi. Fakat yurt dışından yapılan sızıntılara göre şuanki fiyatı tam 17 bin dolar. Türk lirasına çevirdiğimizde ise sıkı durun: ödeyeceğiniz rakam tam 60 bin TL‘ye tekabül ediyor.

Lüks bir araba parasında satışa sunulan ve ilk olarak WWDC 2017‘de görücüye çıkan yeni Apple iMac Pro modeli sunduğu performans ile de parmak ısırtıyor. Şimdi aslında bu kadar parayı bayılmışken ‘bırakta sunsun o kadar’ demeden kendimizi alı koyamıyoruz. Dilerseniz şimdi bu yeni canavarın teknik özelliklerine yakından bir göz atalım.

yeni macbook pro 2017

Teknik Özellikler

Cihazda işlemci olarak Xeon E5-2697 modeli bulunuyor. Tam 18 çekirdekli yapısı ile şuanda Intel’in en güçlü işlemcileri arasında yer alıyor. Apple bu işlemci ile birlikte bizlere zaten iş konusunda büyük ip uçları veriyor. Ziran Xeon işlemci ile oyun performansını tartışmak doğru olmayacaktır.

Bu arada Apple bu işlemciyi Intel’den 2200 dolara satın alıyor. Kullanıcılara ise %68’lik bir artış ile 3900 dolara mal ederek satıyor. Aradaki farkı artık siz düşünün hocalar. Öte yandan yeni iMac Pro’da 128 GB RAM bulunuyor. Cihazın derinlerine daldığımızda ise 16 GB HBM2 belleğe sahip olan bir Radeon Pro Vega 64 ekran kartı olduğunu görüyoruz.

yeni macbook pro 2017 002

Depolama tarafına baktığımızda ise 4 TB SSD ile cihaz güçlendirilmiş. Şimdi buradaki en büyük soru işareti şu: Yeni Apple iMac Pro’da neden M.2 bulunmuyor ? Depolama önemli tabii ki ancak depolama ile birlikte artık hızlar da çok önem kazanmış durumda. O yüzden bu fiyata M.2 SSD göremiyor olmamız bizi üzdü.

Şuanda yukarıdaki piyasa satış fiyatı ‘üç aşağı beş yukarı’ olarak çıkartılmış bir rakam hocalar. İlerleyen günlerde Apple‘ın resmi web sitesinde detayları göreceğiz. Bakalım hangi delikanlılar bu cihazı satın alacaklar bizde merak ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler