Perşembe, Mart 28, 2024

LG’nin Yeni Q Serisi Cihazı : Q8

Paylaş

silkroad gaminggentr

11 Temmuz’da duyurulan LG Q6 ile beraber orta segment cihazların piyasasına da hakim olmak isteyen LGQ serisi ile beraber yine çok satacak cihazlar çıkaracak gibi duruyor. LG V20‘ye benzerliğiyle oldukça dikkat çeken LG Q8‘in teknik özellikleri sızdırıldı.

Teknik Özellikler : LG Q8

LG G6‘nın mini modeli olan LG Q6 gibi bunun da LG V20‘nin mini modeli olacağını tahmin ettiğimiz LG Q8, 5.2″(inç) QHD (2160×3840) çözünürlüklü Quantum IPS ekran ile gelecek. 5.2″lik ekranının yanı sıra tıpkı LG V20 modelindeki gibi çift ekrana sahip olan modelin ikinci ekranı ise 2″ büyüklüğünde olacak. İki ekranın da Corning Gorilla Glass 4 cam teknolojisiyle korunacağı biliniyor.

lg q8 yazi

LG Q serisinin amiral gemisi olacak olan LG Q8, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ile desteklenecek. Bu işlemciyi GPU tarafında Adreno 530 destekleyecek.

4 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip olan model, tıpkı LG G5G6 ve Q6‘daki gibi çift kamera ile gelecek. Kameraların ikisinin de 13 MP çözünürlüklü olduğunu belirtelim. Kameranın solda olanı 78 derecelik bir açıya sahipken, biraz daha destekli olanı 135 derecelik açılarla fotoğraf çekme imkanı sunacak. Ayrıca LG Q8‘in ön kamerası ise 8 MP olacak.

Cihazlarındaki ses kalitesi birbirinden eşsiz olan LG‘nin yeni telefonundan daha azı da beklenmezdi. Ses teknolojisi olarak 32-bit Hi-Fi Quad-DAC destekleyen modelin sesleri “konuşmanızdan daha net” sunacağı ön görülüyor, fakat bu ses teknolojisine MP3 ile ulaşılamaz (henüz).

IP67 sertifikası ile (ki telefonlarda artık standart hale geldi) suya ve toza karşı dayanıklı olan cihazın tıpkı diğer IP67 sertifikalı cihazlar gibi 1.5 metre derinlikte yarım saate kadar dayanıklılık süresi vaat ediyor. Fakat tabii ki de bu sürekli su altında kullanım için değil, kazalara karşı önlem olarak konulmuş bir şey.

Orta segmentin amiral gemisi diye taçlandırdığımız cihazın en üzücü yanı ise 3000 mAh bataryaya sahip olması. LG G3‘ü deneyimleyenler o ekranla şarjın gitmediğini gayet iyi bilirler, bu cihazda da öyle olmayacağını umarız.

Temmuz’un son haftasında çıkarılacağı belirtilen telefonun Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile geleceğini belirtelim. Son olarak cihazın yurt dışı fiyatı 599€ olacak, tahmini Türkiye fiyatı 2899₺.

Şahsen şu fiyatı hayal kırıklığına uğratmadı desem yalan olur. Umarız tahminlerden daha uygun fiyata çıkar, çünkü böylesine güzel bir nimet için bu fiyat çok uçarı olmuş.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler