Cumartesi, Temmuz 27, 2024

LG Rollable, İki Ekrana Sahip Olabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon pazarından çekilme ve çekilmeme ikileminde kalan Güney Koreli şirketin üzerinde çalıştığı LG Rollable cep telefonu, esnek ekranların bir cihazı katlayarak değil, genişleterek büyütmek için kullanıldığı, genişleyen telefonların yeni form faktörünün ilkidir. Bu cihazda ekranı büyütmek için telefon yanlardan genişlemeye başlıyor.

LG Rollable2
LG Rollable, İki Ekrana Sahip Olabilir 4

LG’nin akıllı telefon piyasasından çıkmaması durumunda, cihazı CES 2021’de tanıtarak 2021 yılının sonunda piyasaya sürmeleri bekleniyor. Bir dizi tasarım patenti bize cihazın nasıl çalışacağına dair bir fikir verdi ve sonuncusu, LG’nin akıllı cep telefonuna bir ön kamerayı nasıl yerleştireceğini açıklıyor.

lg smartphone met oprolbaar scherm
LG Rollable, İki Ekrana Sahip Olabilir 5

LG’ye göre cihazda ön kamera yer almayacak ve bunun yerine, LG’nin kullanıcıların arka kamerayı kullanarak özçekim çekmelerini beklediği ve bunu kolaylaştırmak için şirketin cihazın arkasına küçük bir ekran eklemeyi planladığı görülüyor. Buna benzer bir tasarım örneğini Galaxy Z Flip’de görmüştük.

Bu kararı ortaya çıkaran tasarım patenti 12 Şubat’ta CNIPA’da (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) yayınlandı.

lg rollable smartphones 2021
LG Rollable, İki Ekrana Sahip Olabilir 6

Tasarım patenti ayrıca, LG’nin muhtemelen cihazın içinde döndürülebilir ekran için yer açmak amacıyla, telefonun sol tarafındaki düğmeler, hoparlörler ve mikrofonlar dahil olmak üzere çoğu harici özelliği sağ tarafa yerleştireceğini ortaya koyuyor.

Önceki patentler, dar ekran kenarlarına ve telefonu açtığınızda yaklaşık %40 oranında artırılabilen yuvarlak bir ekrana sahip bir cihazı göstermektedir, yani cihazı aynı zamanda tablet olarak da kullanılabilirsiniz. LG, kayma işleminin sorunsuz olması için, ancak genişletilmiş konumda görülebilen bir ray sistemi kullanıyor. Cihazın arkasında üçlü bir kamera kurulumu görebilirsiniz.

Bu arada, LG’den gördüğümüz bu ürün yalnızca sadece bir patentten ibaret, yani LG’nin bunu gerçek bir ürüne dönüştürdüğünü görmemizin garantisi yok, özellikle LG’nin telefon pazarından çıkmayı planladığı söylentileri göz önüne alındığında bu ihtimal daha yüksek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler