Cuma, Mart 29, 2024

LG’nin Mini LED Teknolojili QNED Televizyonları 2021’de Piyasaya Çıkıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Televizyon kullanıcıları, yakın zamanda LG‘nin QNED Mini LED TV’lerini piyasaya sürmesi ile ikileme çıkacaklar; QNED TV mi yoksa mevcut kullandıkları mı?. Şirket, setlerin televizyon görüntü kalitesinde ileriye doğru dev bir sıçramayı temsil ettiğini ve geleneksel LCD’lere kıyasla gelişmiş parlaklık, renk ve kontrast sunduğunu söylüyor.

LG, mükemmel OLED televizyonlarıyla bilinirken, QNED setleri LCD serisinin bir parçasıdır. Mini LED teknolojisi, yüksek kaliteli LCD TV’lere göre daha küçük ve çok daha fazla LED kullanarak en yüksek parlaklık ve kontrast oranlarını artırır.

LG, QNED TV’lerin Mini LED arka aydınlatmasının “2.500 adede kadar karartma bölgesi ve gelişmiş yerel karartma teknolojisi ile eşleştirildiğinde inanılmaz tepe parlaklığı ve 1.000.000: 1 kontrast oranı üreten neredeyse 30.000 küçük LED’den” oluştuğunu söylüyor. Bu rakamlar muhtemelen 86 inçlik modeller içindir.

2020 12 29 image 2 j
LG'nin Mini LED Teknolojili QNED Televizyonları 2021'de Piyasaya Çıkıyor 2

Mini Led teknolojisini tanıyalım

Mini LED’ler, yüksek kontrast, derin siyahlar, geniş renk gamı ​​ve “inanılmaz” renk doğruluğu sayesinde mükemmel HDR görüntü kalitesi sağlar. Tüm bunlar çok etkileyici olsa da LG, Mini LED’in OLED TV’lerinin kendinden aydınlatmalı pikselleriyle rekabet edemeyeceğini vurguluyor, ancak QNED setleri şüphesiz daha ucuz olacak.

TCL hali hazırda 8 Serisi televizyonlarında Mini LED‘ler kullanıyor ve bu da yaklaşık 1.000 kontrol bölgesinde 25.000 LED’e sahip. LG’nin ana televizyon rakibi Samsung’un önümüzdeki yıl bu teknolojiyi LCD TV serisine eklemesi bekleniyor.

QNED serisi ayrıca, kuantum nokta ve NanoCell teknolojilerinin yanı sıra, onları oturma odası oyunları için iyi bir seçim haline getirmesi gereken 120 Hz yenileme hızlarına sahiptir. 2021 serisi, 86 inç’e ulaşan çeşitli ekran boyutlarında on yeni 4K ve 8K modeli içeriyor. Sanal CES 2021 etkinliğinde sergilenecekler.

Daha az teknoloji meraklısı tüketiciler artık OLED, QLED ve QNED TV‘lerle uğraşmaktan çekinebilir. Mini LED’i benzer sese sahip MicroLED ile karıştırmamak da önemlidir, ikincisi OLED’lere benzer, çünkü arka ışığı olmadan kendi kendini aydınlatır. Samsung kısa bir süre önce, fiyatını saymazsanız, OLED’in tüm avantajlarını hiçbir dezavantaj olmaksızın vaat eden 110 inç MicroLED 4K TV’sini tanıttı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler