Cuma, Mart 29, 2024

LG’nin ‘Project B’ İsimli Telefonunun Render Görüntüleri Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kısa bir süre önce internete düşen bilgilerde LG‘nin Explorer projesinin bir parçası olarak yuvarlanabilir bir esnek akıllı telefon patenti satın aldığını öğrenmiştik. Şimdi ise LetsGoDigital, LG tarafından Ağustos 2019’da USPTO’da dosyalanan ve 24 Eylül 2020’de yayınlanan bir tasarım patentine dayanarak sözde “Project B” telefonunun üç boyutlu görsellerini oluşturdu.

lg rollable smartphone 3
LG'nin 'Project B' İsimli Telefonunun Render Görüntüleri Sızdırıldı 3

Patent, cihazın özel bir yaylı mekanizma ile birbirine bağlanan, aynı el cihazında aslında iki çerçeve olan metal bir muhafaza içinde bir OLED ekrana sahip olduğunu gösteriyor.

Esnek ekranlar cihazın kenarlarında depolandığı için çok az yer kaplıyorlar ve iç kısımlarından çok fazla ödün vermiyorlar. Mekanizmaya baktığımız zaman görüntüleme alanını %100’e kadar artırabiliyor. Bu, cihazın ortasında depolanan esnek ekranı gören daha önceki bir tasarıma kıyasla bir gelişme olduğunu gösteriyor.

lg rollable smartphone 4
LG'nin 'Project B' İsimli Telefonunun Render Görüntüleri Sızdırıldı 4

Akıllı mekanizma (yukarıda), ekranın kontrollü bir şekilde dışarı çıkmasına izin vermek için dişlilerden faydalanıyor ve bu mekanizma bize son zamanlarda piyasaya çıkan LG Wing’in sökülmesini hatırlatıyor. Kullanıcılar, her iki tarafı ayrı ayrı çekebilecekler. Kapatıldığında, esnek ekran her zaman muhafazasında ve metal çerçeve tarafından korunmuş olarak kalacak.

Cihaza özel bir Android versiyonu gelecek

Tasarım, katlanan bir ekranın neden olduğu belirli bir katlanma noktasında büyük bir kırışıklık sorununu ortadan kaldırır ve LG’nin patentinde belirttiği gibi daha uzun ömür sağlayacak.

Patent ayrıca, LG’nin Android işletim sistemini tasarıma uyarlayacağını, örneğin ekran genişletildiğinde ek kontroller veya ekran içeriğine müdahale etmeyen bir yumuşak klavye sunacağını belirtiyor. LG’nin Wing üzerinde gerçekleştirdiği kapsamlı özelleştirme çalışmasını şirketin neler yapabileceğinin bir örneği olarak görmüştük. Daha büyük ekran, örneğin çoklu görevler için de kullanılabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler