Perşembe, Nisan 25, 2024

Lindsay Lohan’ın GTA 5’e Açtığı Dava Sonuçlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lindsay Lohan’ın Grand Theft Auto 5’in yapımcıları olan Rockstar Games’in çatı şirketine açtığı dava sonuçlandı. İşte davanın nedeni ve sonucu…

2013 yılında piyasaya sürülen ve oldukça beğenilen oyun Grand Theft Auto 5, çıkış tarihinden bir sene sonra yani 2014 yılında bir dava ile karşı karşıya kaldı. Lindsay Lohan tarafından açılan dava GTA 5‘in yapımcılarından açıkça para koparmayı amaçlıyordu.

gta5 1

Grand Theft Auto 5’in kapak fotoğrafında yer alan kadının kendisi olduğunu iddia eden Lindsay Lohan, bu gerekçe ile New York Mahkemesi’ne başvurmuştu. Rockstar Games’in çatı şirketi olan Take-Two’ya dava açan Lindsay Lohan, geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davanın kaybeden tarafı oldu.

2013 yılında ortaya sürülen, çıkmadan ve çıktıktan sonraki 1 sene içerisinde milyonlarca kopya satan bir oyuna bu kadar zaman sonra dava açan Lindsay Lohan, 3,5 yıl süren davanın kaybeden tarafı oldu. Oyunda kendi resminin kullanıldığını ve herhangi bir telif hakkı ödenmediğini belirten Lindsay Lohan, oyundan para koparmayı kafasına koymuştu.

gta5 2

Lindsay Lohan’ın iddialarından sonra Rockstar Games tarafından yapılan açıklamada, kapaktaki kadının kendisi olmadığını, dikkat çekmek adına böyle bir iddia ortaya atıldığını söylemişti. Eylül ayında yapılan duruşmada New York Temyiz Mahkemesi, Lindsay Lohan’ın iddialarını asılsız buldu. Elinde de yeterli delil olmaması nedeniyle dosya kapatıldı.

Ancak kararı kendilerine yediremeyen Lindsay Lohan ve avukatları bu seferde New York Temyiz Mahkemesi‘ne başvurdu. Geçtiğimiz gün sonuçlanan davada Lindsay Lohan’ın iddialarının asılsız olduğu kararına varıldı. Lindsay Lohan ve kapak resmindeki kadının benzerlikten başka ilgisi olmadığını söyleyen mahkeme, oy birliği ile dosyayı kapattı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler