Salı, Mayıs 14, 2024

Yeni NVIDIA GTX 11 Serisi Temmuz Ayında Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde teknoloji severler NVIDIA‘nın yeni ekran kartlarını beklerken, büyük bir gelişme yaşandı. İlk olarak GeForce GTX 2000 serisi beklenirken, NVIDIA’nın GeForce GTX 1180 ve GTX 1170 ile devam edeceği ortaya çıktı. Temmuz ayında düzenlenecek lansmanın yanı sıra, yeni gelişmelere yakından bir göz atalım.

GTX 1080 Ti Güncelliğini Koruyor

Türkiye şartlarında şuanda dolar, euro ve yaşanan ekonomik durumlar nedeni ile zor günler geçirdiğimiz aşikâr. Sistemlerin ve donanım parçalarının fiyatlarını sürekli geçtiğimiz seneler ile kıyaslamaktan başka elimizden bir şey gelmiyor ne yazık ki. Zira Türkiye’de parası olan için şuanda GTX 1080 Ti ekran kartı güncelliğini korumaya devam ettiği gibi, 4K oyunlarda akıcı bir oyun performansı sunuyor.

GTC 2018 geride kalırken, söylentilere rağmen NVIDIA oyuncular için henüz yeni grafik kartları ortaya koymadı. Bu nedenle GTX 10 serisi ürün yelpazesi, GTX 1080 Ti ile güncelliğini koruyor. Ancak düzenlenen etkinlikte NVIDIA ve bazı ortaklardan ilginç bilgiler geldi.

nvidia gtx 1180 003

GeForce GTX 1080 ve 1070, 8 ve 16 GB GDDR6?

Bu yıl bazı değişiklikleri göreceğimiz aşikâr. Ancak şuanda NVIDIA‘nın GeForce GTX 1180 ve GTX 1170 ekran kartlarını Temmuz ayında sunacağı yönünde gelişmeler var. Öte yandan GDDR6 bellek yapılandırmasının yanı sıra, 16 Gb/sn, 8 ve 16 GB kapasiteli modeller ufukta görünüyor. Sonuç olarak o çok konuştuğumuz GTX 2000 serisinin artık rafa kaldırıldığını belirtelim.

GDDR6 ile birlikte oyunculara yaşatılacak olan deneyim %15 daha fazla performans olarak bizlere dönüş yaparken, GTX 11 serisini ve AI dahil diğer pazarlar için şuanda Tesla ile Quadro modellerinin eline su dökecek modeller çıkmayacak gibi.

nvidia titan v

GDDR6 Bellekler SK Hynix’ten

Dünya genelinde bellek sıkıntısı da çekmeye devam ediyoruz. SK Hynix ise GDDR6 belleklerin Haziran ayında üretime gireceğini açıklarken, Temmuz ayı içerisinde de GeForce GTX 11 serisinin resmi açıklamaları beklenecek. Bu yeni bellek yapısı GDDR5’in hızı ile kıyaslandığında iki katına çıkartma vaatleri veriyor. Aynı zamanda 1.35V değerinde çalışacak.

Olumsuz bir yanının ise mevcut GDDR5 belleklerden %20 daha pahalı olacağı tahmin ediliyor. Çünkü yetişmeyen bir bellek üretimi ve çok fazla talep varken, SK Hynix’te ürünleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Ufak Not: GDDR6 bellekler eğer GDDR5‘e göre dedikleri gibi %20 daha pahalı olursa, bu durum ekran kartı piyasasına da yansıyacak.

nvidia gtx 1180

2 GB GDDR6 Bellekler de Geliyor

SK Hynix ayrıca 1 GB ve 2 GB GDDR6 yongalarının planlandığını doğruladı. Bu doğruluk GeForce GTX 1180 ve GTX 1170‘in 8 GB ve 16 GB bellek kapasitelerinde olabileceğini bizlere gösteriyor. Gün geçtikçe heyecan artmaya devam ederken, yeni bellek yongaları ile birlikte nelerin değişeceğini biz de merak ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Pazar günü burda half life 3 te verdiği fps falan yaziyodu 1 nisan sakasi olduğundan emin olmaya geldim. Umarım öyledir açıklama göremedim çünkü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler