Cuma, Mart 29, 2024

Türkiye Dünya CS GO Turnuvasına Ev Sahipliği Yapacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

eSpor camiasının Türkiye‘de hızla yükseldiğini görürken, Dünya CS Go turnuvasının da Türkiye’de gerçekleşeceğini söylesek? Evet yanlış duymadınız hocalar. Dünyaca ünlü Counter Strike Turnuvası olan Blast PRO Series 23 Haziran’da Türkiye’de başlıyor.

Ülker Sports Arena’da Hazırlıklar Başladı

Önceden Türkiye Dünya Kupası‘na gittiğinde maçlara başladığımızda yerimizde duramazdık. Artık bu durum eSpor ile birlikte değişmeye yüz tuttu. Ne yazık ki ülkemiz futbol maçlarında yeterli performansları veremediği ve yaşadığımız büyük sıkıntılardan sonra gençlerin bu taraflara yönelmesi çok hızlı oldu.

Tabii ki yine ülkemiz Dünya Kupalarına katılıp maçlara başlasa destekler her daim devam eder ama Dünyaca ünlü Counter Strike turnuvası olan Blast PRO Series‘in 23 Haziran 2018’de Türkiye’de düzenlenecek olması büyük gurur veriyor hepimize.

blast pro series istanbul 002

250 Bin Dolar Ödül

Dünyanın en iyi 6 eSpor takımı zorlu karşılaştırmalardan geçerek Blast PRO Series‘e katılıyor. Bu turnuva da Türkiye’de düzenleneceği için, 250 bin dolarlık ödül havuzu İstanbul’da birleşiyor. ESpor tutkunlarına inanılmaz bir gün yaşatacak olan ve Türk takımı Space Soldiers’ın da mücadele edeceği etkinliğin biletleri de 2 Nisan tarihinde satışa sunulacak.

6 takım arasında bir Türk takımının da olması gerçekten ayrı bir gurur verici. Bu durum Türkiye’nin de elektronik sporlar tarihinde bir ilki başarıyor olması ve böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması bizlere büyük deneyimler kazandıracak.

blast pro series istanbul 003

Turnuvada Hangi Takımlar Var?

Sıralamada yukarıda bahsetmiş olduğum Türk takımı Space Soldiers (WESG Dünya İkincisi) yer alırken, diğer takımlar SK Gaming (Dünyanın en ünlü Brezilyalı eSpor takımı), FaZe Clan (Major finalistleri ve Dünya sıralamasının 1.si), Astralis (Major 2017’nin Şampiyonları), Efsanevi Ninjas in Pyjamas ve 2018 Major Şampiyonu olan Cloud9 (Takımda bir Türk oyuncu var “Tarık”)

ninjas in pyjamas

Oyuncular İstanbul hakkında konuşturlar 🙂

Finn yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “BLAST Pro Series, içinde yer aldığım en ilgi çekici organizasyon diyebilirim. Aksiyon dolu, dünya çapında bir eğlence, kupa kalktığında konfeti fırtınasına dönüşüyor.”

“Kopenhag’da düzenlenen turnuvaya katıldığımızda, turnuva ve maç düzeni tüm seyircileri ve bizleri çok heyecanlandırmıştı. Gerçekten çok çılgın bir atmosfer hazırlanmıştı ve oyuncu değil de oyunun bir fanı olarak bakacak olursam, BLAST Pro Series her zaman favori etkinliklerden biridir benim için. Gerçekten çok istekliyim ve gerçekten Altın A şeklindeki o BLAST Pro Series kupasını İstanbul’da havaya kaldırmak istiyorum.” dedi.

blast pro series istanbul

Tarık da Arkadaşlarını getirdiği için çok heyecanlı

Tarık Çelik‘de İstanbul’a anavatanına geleceği için çok heyecanlı olduğu her halinden belli. Açıklama olarak da şunları söyledi: “Takım arkadaşlarımı İstanbul’a getirdiğim için çok heyecanlıyım. Onlara şehri gezdireceğim ve oradaki inanılmaz insanlarla tanıştıracağım.”

Major‘ü kazanmanın hayatımdaki en büyük olaylardan biri olduğunu söyleyebilirim ama ailemin doğduğu topraklarda, BLAST Pro Series gibi bir organizasyonda yer almak apayrı… Bu muhteşem bir deneyim olacak ve hayranlarımızı gururlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Daha önce BLAST Pro Series’de yer almamıştık, ama gördüklerim ve duyduklarım, bu organizasyonun CS: GO‘nun Formula 1’i olduğunu hissettiriyor ve sahnede yer almak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

cloud9 csgo tarik

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler