Cuma, Mart 29, 2024

Logitech G410 Atlas Spectrum Mekanik Klavye Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Logitech‘in bilinen kalitesi ile birlikte fazlalıklarından arınmış ve daha az yer kaplayan, aynı zamanda da oda arkadaşlarımızın başını fazlası ile ağrıtabilecek Logitech G410 Atlas Spectrum mekanik klavyesi ile karşı karşıyayız. Küçük, ergonomik, oyuncu ve aynı zamanda mekanik olan Spectrum‘a yakından bir göz atalım.

Küçük Klavyeye Alışkın Oyuncular Dikkat

Klavyesini günümüz klavyelerine göre daha küçük ve sade arayan oyuncular için tasarlanmış bir ürün G410. Aynı zamanda RGB renklerde aydınlatma sağlayarak 16.8 milyon renge izin verebildiği belirtiliyor. (Hangimiz bu kadar rengi kullanıyoruz ki ? geç burayı ) Klavyeyi kullanırken açıkçası parmaklarınızın aktığını belirtebilirim. Ayrıca alışmış olduğumuz Cherry anahtarlar yerine Logitech‘in kendi geliştirmiş olduğu Romar-G anahtarları kullanılmış.

Logitech-G410-Atlas-Spectrum-tuslar
G410 Neler Sunuyor ?

Hız odaklı olarak tasarlanan Logitech G410, düşük tepki süreleri vadederek profesyonel bir kullanım sağlıyor. Gözümüze çarpan olumsuz bir noktadan hemen bahsetmek isterim. Klavyede bulunan cep telefonu standının ayrılabilir değil de, dahili olmasını tercih ederdik. Ayrıca dock sayesinde telefonunuzdaki ARX uygulamasını daha kolay kullanabiliyorsunuz.

Logitech G410‘da olmazsa olmazlardan birisi Windows kilit tuşu hiç şüphesiz. Bu tuş sayesinde oyununuzdan yanlışlıkla çıkmadan devam edebiliyorsunuz. Son olarak programlanabilir tuş takımı yazılımsal olarak veya fiziksel olarak klavyemizde yer alıyor.

 

 

Yazılımda Neler Var ?

Logitech Gaming Software adlı yazılım sayesinde tüm Logitech ürünleri için kullanılan harika bir uygulama ile karşılaşıyorsunuz. Ekipmanlarınızı başka bir Logitech ürünü ile değiştirdiğinizde sil baştan yazılım yüklemesine gerek kalmadan bu yazılım sayesinde anında verilerinizi aktarabilmeniz mümkün. Yazılımın son derece sade olması ve Türkçe dil desteğinin de olmasını çok sevdik. Bu kullanımı daha da kolaylaştırıyor.

Logitech Gaming Software’in yanında telefonlar için geliştirilmiş olduğu Logitech ARX Control isimli bir yazılım daha bulunuyor. Bu yazılım ile sistem monitörü, medya kontrolcüsü, oyunlarınızın listesi ve programlamış olduğunuz tuşların listesi mevcut. Ek yardımcı uygulama olarak tasarlanan yararlı ve güzel bir uygulama diyebilirim. Ancak sadece Logitech ürünlerinde çalışıyor.

Logitech-G410-Atlas-Spectrum-on-incelemesi
Logitech G410 Alınır mı ?

Eğri oturup, doğru konuşalım. Logitech G410 Atlas Spectrum modeli başlangıçta bir oyuncu klavyesi gibi görünebilir. Ancak mekanik olması ve aydınlatması olması bu klavyeyi oyuncu klavyesi yapmıyor. Bir oyuncu klavyesinden beklenen şey programlanabilir tuşlarının olması, hızlı tepki vermesi ve biraz da gösterişli olması.

Tüm bu nedenleri bir araya getirdiğimizde piyasada eşdeğer veya daha üst modellerinin bulunabileceğini düşünüyoruz. Eğer ufak ve mekanik klavye arıyorsanız G410‘a göz atabilirsiniz, zira piyasa satış fiyatı bize biraz tuzlu geldi.

Logitech-G410-Atlas-Spectrum-arka
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler