Cumartesi, Nisan 20, 2024

Razer Orochi 2015 Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu ekipmanları konusunda liderliğe oynayan Razer, mobil oyun faresi olarak adlandırılan Orochi‘nin üçüncü sürümünü oyun severler ile paylaştı. Biz de bu hafta bu yeni Razer Orochi 2015 versiyonunun ön incelemesini gerçekleştirdik. Orochi hakkında detaylar, teknik özellikler ve piyasa satış fiyatı haberimizde.

Oyuncu Faresinden Ne Anlıyoruz ?

Şuanda oyuncu faresi denildiğinde ilk olarak aklımıza yüksek çözünürlüğe sahip algılayıcısı ve gelişmiş görüntü işleme teknolojisi gelmiyor mu ? Eğer gelmiyorsa yanlış yolda ilerliyorsunuz demektir. Bu yolun yolcusu olarak bir de mobil sürüm ile adlandırılan boyutları da daha ufalmış, kablosuz iletişim teknolojilerini kullanan ürünler akla gelmeye başladı. Razer Orochi‘de bu iki farklı ürün türünü bir araya getirmeyi başarmış mobil oyun mouselarından bir tanesi.

Orochi Neler Sunuyor ?

Her ne kadar Razer yalnızca 2015 ibaresini kullansa da, ilk defa 5 sene önce piyasada bizimle beraber olan Orochi üçüncü sürümü ile karşımıza çıkıyor. Orochi’de tam 8200 DPI çözünürlük ve Razer’ın dördüncü nesil lazer algılayıcısı bulunuyor. 50 G‘ye kadar ivmelenmeyi algılayabilen fare saniyede 500 metrenin (1.800 km/s) üzerindeki hız hareketini kolayca algılayabilme yeteneğine sahip. 1000 Hz arayüzünün sınırlarını kullanıyor ve hareketi en hızlı şekilde, yalnızca 1 ms gecikme ile sisteme iletebiliyor.

Bluetooth 4.0 desteğine sahip bu güncellenmiş modelin pil ömrü de 2013’ün iki katından daha fazlasını sağlayabiliyor. Yani iki kalem pil ile ortalama 7 ay boyunca kesintisiz oynayabiliyorsunuz. Kablosuz moda geçiş yaptığınızda ise gecikme süresi 8 ms seviyelerine kadar çıkıyor. Bu da pek çok kablosuz mouse için ideal rakamlar.

Razer-orochi-incelemesi
Tasarım Yenilendi

Razer‘ın o ince ve narin dokunuşları tasarıma işlediğinde bazı detayların daha kolay farkına varabiliyorsunuz. 1 metre uzunluğunda kabloya sahip olan Razer Orochi, bu kablodan tutun da genel kullanıma kadar aynı tasarım özelliklerini koruyor. Sağında ve solunda ikişer adet olmak üzere fazladan dört tuş görüyoruz. Ayrıca yeni nesil tekerlek daha belirgin kaydırma aşamaları sunuyor. Bu da önemli artılarından bir tanesi.

Fare ufak tefek olduğu için parmakları ile kullanan ve avucunun içine fare oturtamayan kullanıcılar için ideal diyebilirim. Razer Synapse desteği sunan bu farenin ayarlarını Razer hesabınız ile farklı makinelerde tekrar yüklemeye gerek kalmadan yapabiliyorsunuz. Ayrıca Chroma desteği ile birlikte farklı koşullarda tekerleğin rengini değiştirebilmek mümkün.

Razer Orochi Alınır mı ?

Açıkçası gelişmiş ve minik bir oyuncu faresi olarak nitelendirebileceğimiz Razer Orochi aynı zamanda kablosuz bağlantı desteği de sunduğu için diğer ürünlerine nazaran farklılaşabiliyor. Şuanda piyasa satış fiyatı 280 TL‘den başlayan fiyatlar ile teknoloji marketlerde ve web sitelerinde satılıyor. Eğer iyi performans, kablosuz bağlantı ve şık bir tasarım arıyorsanız önerebiliriz. Zira büyük elli oyuncular bu mouseyi tercih etmemeliler.

razer-orochi-2
Razer Orochi 2015 Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler