Cumartesi, Nisan 20, 2024

Logitech G810 Orion bakışı: Mekanik miyiz reyiz ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyunculara özel olarak üretilen klavye serilerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Son adaylardan olan Logitech G810 Orion oyunculara mekanik kavramını baştan yazmak için önemli adaylardan bir tanesi. Yine alışageldiğimiz Logitech tasarımı ve RGB switchler bu klavyede ön plana çıkıyor.

Logitech Japon firması olan Omron ile birlikte geliştirmiş olduğu Romer-G isimli tuş sistemini G810 Orion modeline entegre etmiş durumda. G910 modeline göre teknik özellikleri biraz kırpılmış olan bu klavye, daha sade bir yapıya sahip. Fakat temel fonksiyonlardan hiçbir şey kaybetmemiş diyebilirim. Bir kere Romer-G sistemi sadece 45 gramlık bir kuvvet ile basılabilen tuşlar olduğu için oyun oynarken çok rahat ve ekstra çabaya gerek kalmadan kullanılabiliyor.

logitech g810 orion 002
Bunların yanı sıra tepkimesi ise gerçekten mükemmel. Zaten Romer-G sisteminin böylesine bir artısı bulunuyor. Öte yandan klavyelerde aynı anda birden fazla tuşa basıldığında atlama yapma özelliği bulunur bilirsiniz. G810 için bu sayı 27 tuşa kadar yükseltilmiş. Yani siz klavyeden 27 tane tuşa aynı anda basarsanız hepsini algılıyor. Artık bunu el, ayak, ağız veya burun kullanarak mı yaparsınız bilinmez ama mükemmel bir artı.

logitech g810 orion 004
Klavyenin RGB fonksiyonları istediğiniz gibi arayüzden renklendirilebiliyor. İsterseniz tek tek her tuşa farklı bir renk atayabilmeniz mümkün. Fakat “amaan kim uğraşacak onunla” diyorsanız, kendi dahilinde bulunan pek çok renk skalası otomatik olarak değişebiliyor. Bu konuda ise bilgisayarınıza yükleyeceğiniz uygulama sayesinde çok daha geniş bir yelpazade yapılandırabilmek mümkün.
logitech g810 orion 005
Bir de medya tuşlarından bahsedelim; aramış olduğunuz butonlar yine Logitech klavyelerinde olduğu gibi sağ üst köşeye konumlandırılmış. Öte yandan sonsuz döngüye sahip bir ses tekerleğinin olduğunu belirtmemde fayda var. Yine Logitech Gaming Software arayüzüne bağlanarak makro tuş atamaları yapılabiliyor.

logitech g810 orion 003
Alınır mı ?

Logitech G810 Orion klavyesi tam bir gamer model. Ancak şuanda piyasa satış fiyatı 530 TL‘den başlıyor. Bu fiyata farklı modellerden bizim incelemiş olduğumuz Logitech G213 Prodigy modeli örnek verilebilir. Videosuna göz atmak isterseniz ahanda hemen aşağıda..

Sonuç olarak bu model ucuz bir ürün olmadığı gibi, mekanik klavyeler bazında pahalı. Ancak rakiplerinden de aşağı kalır bir yanı yok dostlar. Işık geçişleri, makro atamaları ve arayüz yazılımı kusursuz. Medya kontrol tuşları da bir o biçim rahatlık sağlıyor. Romer-G teknolojisinin başarısı da bu ürünü “alınabilir” skalasına yerleştiriyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler