Salı, Nisan 23, 2024

Philips’ten kız gibi monitör: 275C5QHGSW

Paylaş

silkroad gaminggentr

Philips monitör konusunda dünyada öncülük eden firmalardan bir tanesi bunu hepimiz biliyoruz. Fakat bu sefer üretmiş oldukları Philips 275C5QHGSW modeli gerçekten tasarımı ile kendisine aşık ediyor. Üstelik beyaz rengi ve ince çerçevesi sizi sizden alabilir.

Bilirsiniz, televizyonlarda AmbiLight ve AmbiLux teknolojileri kullanılıyordu. Şimdi ise bu teknolojiler Philips ile birlikte monitör dünyasına entegre edilmiş durumda. Fakat adı AmbiGlow olarak lanse ediliyor. Monitör bu bağlamda hem estetik bir görünüm, hem de yenilikçi bir teknoloji tercih etmiş. Kısacası “kız gibi monitör” tabirini buna uygun bulduk.

Öncelik olarak bu monitörde ayak yapısına dikkat çekmek istiyorum. Şuanda siz de aşağıdaki görselde farklı bir ayak yapısı tercih edildiğini görüyorsunuz. Hafiften bombeli bir gövde ve monitörden aşağıya doğru yansıyan o loş renkler ayrı bir hava katıyor. Nihayetinde o ambiyansı yakalamak için ışık tek renkte birleştirilmiş. Fakat siz isterseniz gök kuşağı renkleri ile renk değiştiren yapıya bürünebiliyorsunuz. Ancak monitörün ışık konusunda hafif bir sıkıntısı var. Özellikle gece kullanımlarda gözü rahatsız edebilecek bir gecikmesi mevcut.

philips 275c5qhgsw monitor 003
Teknik tarafta ise 27 inç boyuta sahip olan Philips 275C5QHGSW modeli, 1080p görüntü desteği sağlıyor. IPS LCD paneli ile birlikte tasarlanan bu model, gerçekten başarılı görüntü desteği sağlıyor. Hemen arka panelde ise 2 adet HDMI girişi, 1 VGA ve 1 adet de kulaklık çıkışı yer alıyor. Monitörün bir diğer olumsuz yanının ise 5 ms tepkime süresine sahip olması. Zira bu model oyuncu monitörü olmadığı için, bu tepkime süresinin “oyun amaçlı kullanmayacaklar” için çok da rahatsız edici olduğunu düşünmüyorum.

Öte yandan MHL adı verilen teknoloji sayesinde, akıllı telefonunuzu monitöre bağlayarak kullanabiliyorsunuz. Bu sayede geniş ekranda akıllı telefon keyfi yapabilmek mümkün. Ek olarak aynı zamanda cihazınızı da şarj edebiliyor. Son olarak Philips‘in bu başarılı tasarıma sahip monitörü 2015 Computex’te “mükemmel ürün tasarımı” ödülü kazanmış.

philips 275c5qhgsw monitor 002
Fiyat ve Sonuç

Philips‘in bu yakışıklı monitörü şuanda Türkiye topraklarında 1100 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Zira monitör güzel tasarımı ve altında bulunan tasarım objesi ile “evladiyelik” duruyor. Zaten böyle bir monitör alacak olsam salonuma oturtmak isterdim. Öte yandan diğer monitörlere göre “orta seviye” teknik özelliklere sahip diyebilirim. İnce kenarlar, 1080p çözünürlük, 5 ms tepkime süresi ve 75 Hertz yenileme hızı yer alıyor.

philips 275c5qhgsw monitor 004
Titreşim azaltıcı teknolojisi, kontrast ayarları, mobili bağlayabilme ve IPS ekranı da öne çıkan teknik detaylar arasında. Bir de monitörü kullanabilmek için tuşların dokunmatik olduğunun altını çizelim. Bu monitörü oyuncular için değil, günlük kullanım ihtiyaçlarını giderebilmek için önerebiliriz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler