Salı, Nisan 23, 2024

Mac için Zoom Güncellendi: Önemli Güvenlik Güncellemeleri İçeriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Görüntülü konuşma uygulamalarından Zoom, uygulamanın otomatik güncellemeler özelliğini etkileyen ve ortaya çıkan bir takım güvenlik açığını kapatmak için macOS uygulamasının yeni bir sürümünü yayınlayarak bu açığı kapattı. Koronavirüs (COVID-19) salgınının ilk döneminde gerek eğitim gerekse de iş hayatımız dolayısıyla Zoom başta olmak üzere çeşitli görüntülü konuşma uygulamaları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmişti.

Önemli güvenlik açığı 5.11.5 sürümü ile kapatıldı

Zoom tarafından yayımlanan 13 Ağustos 2022 tarihli bir güvenlik bülteni, macOS uygulamasının 5.7.3 ila 5.11.3 sürümlerinin yerel düşük ayrıcalıklı bir kullanıcı tarafından işletim sistemine kök ayrıcalıkları elde etmek için kullanılabilecek otomatik güncelleme sürecinde bir güvenlik açığı içerdiğini belirtti.

Şirket tarafından yayımlanan 5.11.5 sürümü ile bu güvenlik açığı giderildi, eğer bu sürümden daha düşük bir sürümü kullanıyorsanız uygulamanızı hemen güncellemeniz gerekiyor. Zoom’daki mevzubahis güvenlik açığı ilk olarak Mac güvenlik araştırmacısı Patrick Wardle tarafından Cuma günü Las Vegas gerçekleştirilen DEF CON bilgisayar korsanlığı konferansında açıklanmıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler