Cuma, Mart 29, 2024

Mars’a Gönderilen InSight Uzay Aracından Selfie Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birkaç hafta önce NASA‘nın Mars‘a göndermiş olduğu InSight uzay aracından gelen fotoğrafı paylaşmıştık. Fakat aracın Mars‘a ulaşmadığını düşünenler ortaya çıkmış olmalı ki, söz konusu uzay aracı bir özçekim fotoğrafı çekmiş. Fotoğrafta kendisinin Mars yüzeyinde olduğunu gösteren uzay aracı, bunu yakaladığı çok sayıda kareyi birleştirerek gerçekleştirmiş. İnanıyoruz InSight‘cığım, neden inanmayalım?

InSight’ın Zoruna Gitmiş Olmalı

NASA tarafından 6 ay önce uzaya yollanan InSight isimli kefiş aracı, Mars‘a doğru uzun soluklu bir seyre başlamıştı. 

Geçtiğimiz haftalarda Mars‘a başarılı bir şekilde iniş yapan kefiş aracı, tüm dünyanın beklediği ilk Mars fotoğrafını NASA‘ya ulaştırmıştı.

Mars‘a ayak basan ilk NASA aracı olma özelliği taşıyan InSight‘ın yolladığı ilk fotoğraf, Mars’ın yüzeyini ve kendisinin ufak bir bölümünü gösteriyordu.

Marsa Gönderilen InSight Uzay Aracından Selfie Geldi İÇERİK

Bunun üzerine bazı kişiler keşif aracının gerçekten Mars‘a ayak basmadığını düşünmüş olmalı ki, InSight‘tan bir selfie geldi. 

Yeni gelen fotoğrafta söz konusu keşif aracı: “Mars’tayım dedim dedim inanmadınız, bakın ne oldu şimdi?” dercesine objektife poz verdi. Kendisini çekmekte oldukça zorlanan keşif aracı, çareyi kareleri birleştirmede buldu.

Mars gezegeninin zemin şartlarını, yer şekillerini ve yüzeyini araştırması üzerine tasarlanan InSight isimli keşif aracı, mekanik kolunda bulunan kamera ile 11 ayrı kare yakaladı. Bunları birleştirerek NASA’ya yollayan araç, kendisinin gerçekten Mars‘ta olduğunu kanıtlamış oldu.

Ne diyelim, yine de “Bunlar fotoşok!” diyenler olacaktır. Kendini kanıtlamaya uğraşmana gerek yok InSight‘cığım. Biz inanıyoruz sana.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler