Perşembe, Nisan 25, 2024

Marvel’s Spider-Man: Son 15 Yılın En Başarılı Süper Kahraman Oyunu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hepimiz biliyoruz ki; 7 Eylül 2018 tarihinde hayatımıza giren Spider-Man yapımı, fazlasıyla başarılı bir oyun. Yıllardır aradığımız kaliteli süper kahraman oyunu açığını kapatmayı başaran bu söz konusu yapım, çıktığı gün oluşturduğu başarılı imajı hâlâ sürdürüyor. Bu başarı; açıklanana göre öyle sıradan bir başarı da değil. Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde piyasada en yüksek satış rakamına ulaşan süper kahraman oyunuyla karşımızda.

Satış Rakamları 9 Milyonun Üzerinde

Video oyunu tarihine şöyle bir göz gezdirdiğimizde; onlarca, belki de yüzlerce süper kahraman oyunu ile karşılaşabiliriz.

Bu yapımların büyük bir kısmı; malesef kullanıcıların umduğu kaliteye erişememiş oyunlar. Fakat bazı oyunlar var ki; hemen her yönüyle oyuncuları memnun etmeyi başarıyor. 

Spider Man Oyunundan Yeni Bir Fragman Yayınlandı. Grafikler Şahane Görünüyor İÇERİK

James Cooper tarafından tasarlanan ve Insomniac Games tarafından geliştirilen Spider-Man oyunu da, tadı damağımızda kalan nadide eserlerden biri diyebiliriz. 

Bunu sadece biz demiyoruz çünkü Playstation 4 için geliştirilen Spider-Man, çıkışının üzerinden yalnızca birkaç ay geçmesine rağmen yüksek satış rakamlarına ulaşmış durumda.

İnceleme ekiplerince olsun, kullanıcı yorumlarıyla olsun; hemen her oyuncuyu etkilemeyi başaran bu yapım, NPD’nin açıkladığı verilere göre 9 milyonun üzerinde kopya satmayı başardı.

Bu rakam, sadece bir platformda yayınlanan bir yapım için oldukça yüksek görünüyor. Zira bundan önce çıkan çoğu oyun, birden fazla platformda çıkış yaptığı için daha yüksek satış rakamlarına ulaşma potansiyeline sahipti. 

Insomniac Games ekibinin geliştirdiği Spider-Man ile yakanan bu başarı; süper kahraman oyunu geliştirmeyi düşünmeyen geliştiricileri dahî bu yola itebilir. Bu sayede yakın tarihlerde yeni süper kahraman oyunları ile karşılaşabiliriz. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler