Perşembe, Nisan 25, 2024

Meraklar Giderildi: Google Pixel 4 ve Google Pixel 4 XL Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yepyeni bir ekrana sahipler; Google resmi olarak Pixel 4 ve Pixel 4 XL modelini bugün gerçekleşen etkinlik ile meraklılara ve sevenlerine duyurdu. Arama devi Google, aylar öncesinde sızıntıları çorap söküğü gibi gelen cihazlarına bugün gerçekleştiği etkinlikte onayladı, hepimizin bir süredir bilmiştiği özellikler Pixel 4 ve abisi Pixel 4 XL modellerinde mevcut; iki arka kamera, yüz kilidi ile açma, hareket kontrolleri ve 90Hz ekran.

Pixel ailesinde büyük bir devrim yaşandı: Çentik

8nNyJkkiMyesBMKGGmAey4 480 80

Cihazlarda en çok dikkat eden şey Çentik kozmetiğinin yer almaması. Geçtiğimiz sene telefonlar (şaşırtıcı bir biçimde Pixel 3 aralığı olarak adlandırılmakta) şimdiye kadar bir telefonda gördüğümüz en kötü çentikler ile acı çekti. Şirket Pixel 3A ve 3A XL modellerini piyasaya sürdüğünde (Google’ın giriş seviyesi Pixel telefonları), çentik artık yoktu ve telefonun kullanımı çok daha iyi bir hal almıştı.

Şimdi ise Google basit bir nedenden dolayı çentiği kaldırdı: yeni teknolojileri sığdırabilmek için.

Üst kısımda yer alan çubuk sadece bir özçekim kamerası içermiyor, aynı zamanda yakın kızılötesi sel yayıcısı, nokta projektörü ve – heyecan verici – bir cep telefonunda ilk kez gördüğümüz radar çipi Soli sensörü mevcut. Bu teknoloji ile birlikte telefon ile etkileşimde kalabilmek için hareketleri (el dalgası gibi) kullanabilirsiniz.

Örnek vermemiz gerekirse; çağrıları yanıtlamak, şarkıları değiştirmek ve alarmları kapatabilmek için kolunuzu hareket ettirmek yeterli.

Yüz tanımada iddialılar

Bu nedenle Pixel 4 ve Pixel 4 XL artık piyasadaki en hızlı ve aşırı düşük ışık koşullarında çalışacak olan bir yüz açma özelliğine sahip. Bu eğer gerçek kullanımda da işler ise gerçekten büyük bir yenilik olacak.

Veri kontrolleri artık sizde

Google’ın duyurduğu bir diğer unsur ise kişisel verilerinizi Google’ın Pixel 4 cihazlarında yönetmenin daha kolay bir yolu olması. Sözde bu olay sadece bir düğmeye basarak yapılabilecek.

Screenshot 2019 10 15 at 16.14.13

Bunun gizlilik konusundaki odağına doğrudan bir tepki olduğu ve Google’ın verilerinizi nasıl kullandığına dair son skandallar olduğu varsayıyor. Gizlilik konusunda endişeli Pixel kullanıcıları için, bu oldukça büyük bir nimet olmalı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler