Perşembe, Mart 28, 2024

Mercedes City Pilot Adında Sürücüsüz Otobüs Geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomotiv teknolojisi giderek sürücüsüz programına kaydığı gibi, ünlü otomobil firması Mercedes-Benz yeni sürücüsüz otobüsünü görücüye çıkarttı. City Pilot adını verdiği sürücüsüz otobüs, toplu taşımalarda farklı bir konsept ile karşımıza çıkıyor. 20 kilometrelik ilk test sürüşünü başarı ile tamamlayan sürücüsüz otobüsün detayları haberimizde.

Sürücüsüz Otomobilden Sonra, Sürücüsüz Otobüs

Mercedes-Benz ekibi otomobil teknolojisi kadar otobüs ve TIR sektöründe de öncü araçlar üretmeye devam ediyor. Geliştirilen teknolojiler ile birlikte şimdi de City Pilot adı verilen sürücüsüz otobüs görücüye çıkartıldı. İlk sürücüsüz otobüs olarak yayınlanan City Pilot, ilk test sürüşünü Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı üzerinden gerçekleştirdi. Toplamda 20 kilometrelik bir yolu başarı ile tamamlayan otobüs, tam not almayı başardı.

mercedes-benz-surucusuz-otobus
Aşağıdaki videodan da izleyeceğiniz üzere “Future Bus” programında geliştirilen City Pilot, Mercedes tarafından geliştirilmiş olan Highway Pilot teknolojisini kullanıyor. Otobüsün donanımları arasında GPS, radar, kamera sistemi ve lazer teknolojisi kullanılıyor. Etrafındaki trafik ışıklarını, yayaları ve tüm engelleri algılayarak hareket eden otobüs, kırmızı ışıkta duruyor, karşısına çıkan engelleri görünce yavaşlıyor.

City Pilot adı verilen sürücüsüz otobüsün yasal izni henüz çıkmadığı için sürücü bulundurması gerekiyor. Ancak ilerleyen zamanlarda ilgili yasalar çıktıktan sonra Mercedes‘in sürücüsüz otobüslerini yollarda görebiliriz. Lafı daha fazla uzatmadan aşağıdaki videodan City Pilot‘u inceleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Hocam açıkçası bu otobüs gelse bile fiyatı tuzlu olacağı için tercih edileceğini sanmıyorum toplu taşıma araçlarını genellikle asgari ücretliler tercih etmek zorunda kalıyor asgari ücretlerde belli bizim cebimize göre uygun değil bu konforluk biz bisiklete devam

  2. Açıkçası böyle durumlara pek sevinmiyorum ben. Şimdi sıralayalım; sürücüsüz tır, sürücüsüz minibüs, sürücüsüz otobüs, sürücüsüz otomobil..derken işsizlik çok artacak çok.

  3. Hocam aman diyim zaten otobüslere yaşlılar istila etmiş durumda. [bu arada kötülemek için değil] kadın otobüse konuşmak için biniyor birde bu gelirse kadin hiç inmez sabah akşam dedikodu yapar artık hiç çekilmiyorlar yemin ediyorum ya..

    • Türkiye sadece Melih Gökçek’ten ibaret değil canım kardeşim benim. Bir tek o almıyor, bir tek Ankara’ya alınmıyor otobüsler. Laf ettiğin adam en azından tutup da yeni model otobüs alıyor şükret sen ona.

  4. Hızlı tren için de öyle denmişti ama geldi hocam bence sıkıntı yok alırlar bundan bir kaç tane. Sorun almak değil, bu otobüsler için gidecek bir yol oluşturmakta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler