Cuma, Nisan 26, 2024

Mercedes’den Yüzde 100 Elektrikli SUV Modeli: Mercedes-Benz EQC

Paylaş

silkroad gaminggentr

Almanya’nın en büyük otomobil şirketlerinden biri olan Mercedes, İsveç’in başkenti Stockholm’de yüzde 100 elektrikle çalışan yeni SUV modeli EQC‘yi tanıttı.

Mercedes, bundan iki yıl önce Paris otomobil fuarında tamamen yüzde 100 elektrikle çalışan elektrikli SUV modelini sergilemişti. 

Tam adı Mercedes-Benz EQC400 4MATIC olan otomobil ABD’de 2020’de yollara çıkacak. Aracın üretimi ise 2019’da Almanya’da başlayacak. EQC ilerleyen dönemlerde şirketin Çin ve ABD’deki fabrikalarında da üretilecek.

İki Tane Elektrikli Motoru Bulunuyor

Mercedes, 80 kWh‘lik bataryasını DC hızlı şarj cihazı kullanılarak 40 dakikada yüzde 70 seviyesinde arttırabildiğini söyledi. Mercedes-Benz EQC, 100 kilometreye 4,9 saniyede çıkabiliyor. Aracın ön ve arka aksında birer adet elektrik motoru var. Bunlar kombine olarak 402 beygir güç ve 765 Nm tork üretebiliyor.

mercedes benz eqc 050918 7

Mercedes-Benz EQC modelinin iç tasarımı da teknolojiye uygun tasarlanmış. İki adet 10.25 inç dijital ekranlı gösterge paneli bulunuyor. Bu gösterge panelinde sürücüleri MBUX kullanıcı arayüzü karşılayacak. Aracın içinde ki bütün koltuklar ısıtmalı olarak yapılmış. Mercedes, son çıkardığı araçlarda akıllı robot özelliğini bu modelinde de kullanacak. Mercedes’in dijital robotu, silecekleri çalıştı, farları yak gibisinden onlarca komutu sizin söylemenizle yerine getiriyor.

Otomobilin henüz fiyat konusunda bilgi verilmedi. Fakat 2019 yılında fiyatı açıklanacağı bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler