Cuma, Nisan 26, 2024

Messenger Tekrardan Facebook’a Dahil Oluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2014 yılına geri dönüp baktığımızda zamanında pek çok tartışmalarla Facebook, platforma ait mesajlaşma servisi Messenger’ı platformdan çıkararak kendi başına uygulama olarak piyasaya çıkardı. Şimdi ise 7 yılın ardından, şirket bu eylemi kısmen geri alıyor. Bloomberg ile yaptığı bir röportajda şirket, “Facebook’un ana uygulaması ile Messenger arasında geçiş yapma ihtiyacını azaltmak” amacıyla sesli ve görüntülü aramayı tekrar Facebook’a entegre etmeyi planladıklarını açıkladı.

Facebook ekibi ayrıca, “Messenger, hangi hizmeti kullanmayı seçtikleri önemli değil, insanların ayrı olduklarında bir arada olmaları için bir bağ dokusu olarak görülüyor” dedi.

Sosyal medya devi, yaptığı açıklamalara ek olarak Messenger’ı kendi başına ait bir uygulama olarak değil artık bir hizmet olarak gördüklerini de belirttiler. Facebook, Messenger’ı zaten kısa süre önce Instagram Mesajlarına entegre etmeyi başarmıştı ve birçok kişi şirketin, Microsoft’un Windows’a entegre ettiği Internet Explorer gibi, anti-tröst yasa koyucularının şirketten onu kapatmasını istemesini önlemek için mesajlaşma uygulamalarını hizmetleri boyunca dokuduğunu düşünüyor.

Şirketin almış olduğu bu değişiklik kararı ilk etapta yalnızca “Amerika Birleşik Devletleri dahil birkaç ülkede” az sayıda bir test kullanıcı kitlesi ile test edilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler