Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Meta Quest Pro Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta Connect 2022 etkinliği gerçekleştirildi ve sürpriz bazı donanımlarla karşı karşıya kaldık. Etkinliğin en büyük sürprizi ise Meta Quest Pro oldu. Sanal gerçeklikte nasıl bir noktaya gelindiğini gösteren cihaz, yeni bir dönemi de başlatacak diyebiliriz.

Son nesil teknolojilere göre hazırlanan yeni sanal gerçeklik başlığının özellikleri neler? Açıklanan fiyat nasıl? Bakalım.

Meta Quest Pro Tüm Özellikleri

Yeni VR başlık çok daha gelişmiş bir cihaz olarak karşımıza çıktı. Meta, tecrübesini konuşturmuş ve eski serilerden gelen geri dönüşlerden ders çıkarmış gibi duruyor.

Boyut olarak biraz daha mini bir çerçeveye sahip olan ve bu yönüyle de daha ergonomik olduğunu söyleyebileceğimiz Meta Quest Pro, yine Snapdragon işlemci ile beraber geliyor.

Snapdragon XR2+ işlemcisinden güç alan seri, akıcı bir performans sunması adına 12 GB RAM ile de desteklenmiş durumda. Dahili depolama birimi ise 256 GB seviyesine çıkıyor.

Meta Quest Pro

Ekran tercihi konusunda da bir yenilenme görüyoruz. Yeni sanal gerçeklik başlığında 2 adet 90 Hz LCD ekran bulunuyor. %75 oranında daha yüksek kontrast orasına sahip olan ekranların 1800 X 1920 PPe olduğu da açıklandı. Bu da demek oluyor ki 4 kata kadar daha iyi bir çözünürlük değeri göreceğiz.

Teknik özellikler bir yana yeni sanal başlığın yetenekleri de dikkat çekici. Zira artık cihaz sanal dünya ile real dünya arasında daha net bir bağlantı sağlayacak. Yeni sensörler, kullanıcı hareketlerini izleyebilecek ve bunu sanal dünyaya aktarabilecek.

Meta Quest Pro

Mesela ağız hareketleriniz anlık olarak izlenip, sanal avatarınıza da aynen aktarılabilecek. Bunun dışında kontrolcülere eklenen kameralar sayesinde, ortam algılaması ve aktarması da gerçekleştirilebilecek.

Mixed Reality özelliğinden faydalanarak başlık, bulunan ortamın sanal ortamda algılanmasını sağlayacak ve iki ortam arasındaki etkileşimi sağlayacak. Mesela defterinize 3D çizim yapabileceksiniz. Ya da bulunduğunuz ortamda nesne yerleşimleri yapıp sanal dünyada değerlendirme yapabileceksiniz.

Dikkat çeken bir diğer nokta ise kablosuz kullanım konusu. Meta Quest Pro, 2 saate kadar kablosuz kullanım sunabiliyor. İsterseniz yine kablolu olarak kullanım yapabileceksiniz ama kablosuz kullanım da güzel bir rahatlık sağlayacaktır.

Daha yetenekli olan cihazın en kötü yanı ise fiyatı. Meta Quest Pro çok geliştirilmiş ama fiyatı da bir o kadar yükselmiş. Başlığın fiyatı 1.499 dolar olarak açıklandı. 300-400 dolarları unutmamız lazım. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler