Salı, Nisan 23, 2024

Microsoft, Activision ve Blizzard’ı Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük yazılım firmalarından Microsoft, çatısı altında bulunan Xbox markasını güçlü satın alımlarla desteklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Bethesda firmasını bünyesine katan firma, bugün itibari ile Activision ve Blizzard’ı satın aldığını duyurdu.

Microsoft, oyun markası Xbox için çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Xbox markası altında sunduğu oyun konsollarını Game Pass sistemi ile güçlendiren firma, Game Pass abonelik sistemini de çeşitli oyunlarla güncelliyor.

Geçtiğimiz yıl bu kütüphaneye oyun dünyasının en önemli firmalarından olan Bethesda’yı ekleyen marka, firmanın oyunlarını bu kütüphaneye dahil ederek, daha fazla oyuncuya ulaşmış oldu. Bu yılın en dikkat çekici haberi ise elbette bugün duyurulan Activision ve Blizzard firmalarının satın alınması haberi oldu.

Xbox resmi sayfasından duyurulan habere göre Microsoft, firmaları toplamda 70 milyar dolar karşılığında bünyesine kattı. Yapılan duyuruda Microsoft, satın alımın gerçekleştiğini ancak tüm satın alma işlemlerinin tamamlanmadığını belirtti.

Activision ve Blizzard

Buna göre tüm işlemler tamamlanana kadar Activision ve Blizzard mevcut şekilde hizmet vermeye devam edecek, satın alım tamamlandığında ise artık Microsoft bünyesinde görev alacaklar.

Firmaların bağlı olduğu ekip ise Xbox ekibi ve markanın başı Phil Spencer olacak. Duyuruya göre satın alımdan sonra iki firmanın tüm oyunları Xbox Game Pass sistemine dahil edilecek. Şu ana kadar toplam 25 milyon üye sayısına ulaşan Game Pass sistemi, bu gelişme ile birlikte daha fazla kullanıcı sayısına erişebilir gibi duruyor.

Activision & Blizzard firmaları; Call of Duty, Warcraft, Diablo gibi efsanevi yapımlar ile ünlenen firmalardı. Geçtiğimiz yıldan itibaren şirket içinde yaşanan taciz skandalları ile gündeme gelen firmanın satılması gibi bir durum söz konusu olmuştu ki bugün Microsoft, bu işin adını koymuş oldu.

Bu satın alım hakkında neler düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler