Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft Bing, Yapay Zeka Destekli Sanal Asistanına Kavuştu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devlerinden Microsoft, Bing.com arama sonuçlarında görünecek bir yardımcı bot oluşturuyor ve işlevsellik açısından şirketin Cortana isimli asistanına oldukça çok benziyor. “Chat” adlı üretkenlik aracı, Bing arama sonuçları üzerinden iletişim kurabilecek yeni bir deneysel yapay zekaya dayanıyor.

Microsoft bir süredir Bing botları üzerinde çalışıyor ve 2017 yılında yerel arama sonuçları için tek amaçlı botların önizlemelerini kullanıma sundular. Microsoft’un bot çerçevesine dayalı olabilecek bu yeni Bing botu, kullanıcılara yardımcı olmak için tasarlandı.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, kullanıcılar kayan arama düğmesinin yanındaki yeni “sohbet” simgesine tıklayarak Bing yardımcısını başlatabilir. Microsoft’un Siri ve Google Asistan gibi karşılaştırılabilir arama asistanı hizmetlerine alternatifi olan Bing Bot, arama gibi görevleri gerçekleştirmekten daha fazlasını yapabilecek yeteneklere sahip.

Bing chat icon
Microsoft Bing, Yapay Zeka Destekli Sanal Asistanına Kavuştu! 5

Kullanıma sunulan bölgelerde “Windows 10” için arama yapıldığında Bing bot, yeni bilgisayarı ve Windows’un en son sürümü hakkında sıradan bir konuşma başlatıyor.

Bing bot
Microsoft Bing, Yapay Zeka Destekli Sanal Asistanına Kavuştu! 6

Yapılan denemelerde, botun belirli bir fiyat aralığının altındaki ürünleri de önerebileceği gözlemleniyor. Örneğin, Bing’den 900 doların altındaki dizüstü bilgisayar önerileri istenildiği zaman, asistan “Windows’un tüm sürümlerini çalıştırabildikleri” için Lenovo marka dizüstü bilgisayarları öneriyor.

Bing chat bot
Microsoft Bing, Yapay Zeka Destekli Sanal Asistanına Kavuştu! 7

“Uzun süre dayanacak bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız, bu harika bir seçim. Lenovo Yoga 3 Pro’yu da kontrol etmelisiniz, çıkarılabilir klavyesi olan bir dizüstü bilgisayar ” diye yanıt veriyor. Bazı nedenlerden dolayı Bing yardımcısı Microsoft Surface ürünlerini önermedi. Asistan ayrıca chit chat için hazır, ancak chit chat işlevselliği şu anda belirli bölgelerle sınırlı ve cevabı olmadığında aynı metinleri sürekli tekrar ediyor.

Bing chit chat bot
Microsoft Bing, Yapay Zeka Destekli Sanal Asistanına Kavuştu! 8

Ayrıca Bing botuna Windows 10 Sun Valley Güncellemesi hakkında sorular soruldu ve asistan “Bu, Windows için büyük bir güncelleme” dedi. Tabii ki, Windows 10 güncelleme sorularına genel bir yanıt olması muhtemel ancak ciddiye alınacak ve kullanıcıları tatmin edecek bir yanıt değil.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Microsoft, Bing Image Bot ve Bing Music Bot’u geliştirdi ve Bing Assistant şirketin üzerinde çalıştığı en son projelerinden biri. Aslında, Microsoft’un Bing’in arkasındaki ekibi, etkileşimli yapılandırılmış veri arama, ters görüntü arama ve Çevirmen hizmeti gibi bir dizi bilişsel hizmet geliştirdi. Microsoft’un güncellenmiş Bing sohbet robotunun kullanılabilirliğini resmi olarak ne zaman duyurmayı planladığı henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler