Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft Defender Artık Tüm Platformlarda Çevirim içi ve Yerel Güvenlik Desteği Sunuyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, dört ana platformun tümü için Microsoft Defender uygulamasını kullanıma sundu. Microsoft 365 paketinin bir parçası olarak sunulan hizmet, yerel tehditlerin yanı sıra çevrimiçi ortamdaki tehditlere karşı da koruma sağlayacak.

Windows işletim sisteminin güvenlik duvarı olan Windows Defender ise artık Windows Security olarak adlandırılıyor. Mevzubahis isim değişikliliği iki uygulamanın birbiri ile karıştırılmaması için sağlandı. Windows veya macOS’te ki Microsoft Defender uygulaması yerleşik veya üçüncü taraf antivirüs uygulamaları ile birlikte çalışacak ve aynı zamanda internetteki kimlik avı saldırılarına karşı koruma sağlıyor olacak.

microsoft defender
Microsoft Defender Artık Tüm Platformlarda Çevirim içi ve Yerel Güvenlik Desteği Sunuyor! 2

Microsoft Defender’ın en güzel yanlarından biri de kurulu olan diğer cihazlarınızın güvenlik durumunu da panelinizde gösterecek ve diğer cihazlarınız ile ilgili güvenlik uyarılarını paylaşacak.

Android için Microsoft Defender, mevcut olarak cihazınızda yüklü ve yeni indirilen uygulamalar için kötü amaçlı yazılım taramasıyla birlikte kendi antivirüsünü barındırıyor. Ayrıca masaüstü uygulamaları gibi web koruması da sağlıyor. iOS için Microsoft Defender ise yalnızca web korumaları içerdiğinden fazla kullanışlı değil.

Microsoft Defender’ı ücretsiz olarak cihazınıza yükleyebilirsiniz fakat kullanabilmek için Microsoft 365 aboneliğinizin olması gerekmektedir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler