Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft Edge için Yeni Güvenlik İyileştirilmesi Getirildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft Edge Chromium sürümü, güvenlik söz konusu olduğunda daha gelişmiştir ve tarayıcı artık, kullanıcıların hesaplarındaki güvenlik ihlallerini bildirimlerle takip etmelerine ve gerekirse parolalarını değiştirmelerine olanak tanıyan yeni bir özellik alıyor.

Ocak 2021’de Microsoft, üç önemli iyileştirme eklemeyi planlıyor: parola ihlali uyarıları, dikey sekmelerde gezinme ve güçlü parolalar önerme yeteneği. Bu iyileştirmelerin, Chromium 88 tabanlı Microsoft Edge 88 ile birlikte gelmesi bekleniyor.

Microsoft Edge, parolaları Microsoft hesabıyla eşitlendiği sürece bir dolandırıcılık etkinliği / ihlal girişimi tespit edilirse kullanıcıları bilgilendirecek yeni bir parola monitörü alıyor.

Microsoft Edge password alerts
Microsoft Edge için Yeni Güvenlik İyileştirilmesi Getirildi! 3

Özelliği etkinleştirmek için şifrelerinizi Microsoft hesabıyla senkronize etmeniz gerekeceğinden bu yenilik şimdilik yalnızca Microsoft hesabıyla çalışıyor. Bunu yaptığınızda, bir dahaki sefere şifrenizin ihlal ettiği tespit edildiğinde gerçek zamanlı bildirimler almaya başlayacaksınız.

Microsoft, yol haritasına yapılan bir güncellemede, “Microsoft Edge v. 88’den başlayarak, tarayıcı şifrelerinizi ihlal edilmiş kimlik bilgilerinden oluşan bir havuza karşı denetler ve bir eşleşme bulunursa sizi uyarır” dedi.

Edge password alerts
Microsoft Edge için Yeni Güvenlik İyileştirilmesi Getirildi! 4

Microsoft, parola yöneticisi yükseltmesine ek olarak, sızıntılara karşı koruma özelliği için geliştirmeler üzerinde de çalışıyor. Microsoft’tan Eric Lawrence, bir taahhütte, Chromium’un yerleşik anti-flood korumasının, kullanıcıların harici işleyici URL’lerine erişmesini yanlışlıkla engelleyebileceğini belirtti.

Microsoft, “Kullanıcı hareketleri yalnızca web içeriği alanındaki etkileşimler için kaydedilir ve bu nedenle koruma, protokol işleyicilerini yer işaretlerinden veya çok amaçlı adres çubuğundan başlatma girişimlerini engelleyebilir” dedi.

Microsoft, “Burada test edilen şey, [tarayıcı] raporundan bağımsız olarak harici işleyicinin bir yer işaretinden çağrıldığında her zaman başlatılmasıdır”, dedi.

Başlangıçta bahsettiğimiz gibi, Microsoft Edge sürüm 88’in şu anda Ocak ayında dikey sekmeler, daha iyi performans ve PDF okuyucu iyileştirmeleri ile piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler