Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft Edge, “Tam Sayfa Ekran Görüntüsü” Özelliği Alıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft, kendine ait internet tarayıcısı Microsoft Edge’e şimdi tam sayfa web yakalama özelliğini getirmek için çalışıyor, yani ek eklentiler olmadan veya ekran görüntülerini birbirine montaj etme zorunda kalmadan bir web sayfasının tam uzunluğunun ekran görüntüsünü almak artık çok kolay hale gelecek.

Şirket şu anda bir web sitesinin baştan aşağıya ekran görüntüsünü almanızı sağlayacak özelliğini Microsoft Edge Canary sürümünde test ediyor. Şu anda, Google Chrome’da mevcut olan bu özelliğin başarılı bir biçimde Microsoft Edge tarayıcısına gelmesi kullanıcılar tarafından bekleniliyor.

full page screen capture edge
Microsoft Edge, "Tam Sayfa Ekran Görüntüsü" Özelliği Alıyor! 2

Nasıl kullanırım?

Özelliğe erişmek için Ctrl + Shift + S tuşlarına basın veya menüden Web Capture’ı seçin. Daha sonra “serbest seçim” veya “tam sayfa” seçeneğine sahip olacaksınız.

“Tam sayfa” seçeneğini seçerseniz, Microsoft, sayfanın tamamını yüklemek için birkaç saniye harcayacak ve ardından bunu sizin bilgisayarınıza otomatik olarak indirecek.

Böyle bir yakalama örneği burada görülebilir (3,5 MB). Bu özellik şu anda Edge Canary’de ve birkaç hafta içinde genel kullanıcılara sunulacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler