Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft Edge Yeni Tasarıma Geçiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalar Microsoft, Edge tarayıcısı için yeni bir tasarım sundu lakin bu tasarım biçimi yalnızca bazı kullanıcılar için geçerliydi fakat şimdi ise tüm kullanıcılara bu yeni tasarım güncelleme yolu ile aktarılıyor.

Microsoft tarafından geliştirilen yeni tasarımın adı “Dikey Sekmeler”, bu yeni tasarım sayesinde Edge tarayıcınızı iki farklı stilde kullanabilirsiniz. Aktif olan sekmelerinizi ister klasik biçimde üst tarafta isterseniz de yeni görünüm ile dikey biçimde sol tarafta listeletebilirsiniz.

Vertical tabs
Microsoft Edge Yeni Tasarıma Geçiyor 2

Tabi ki “Dikey Sekmeler” görünümünü aktifleştirdiğinizde olduğu gibi ekranın büyük bir kısmını kaplamıyor, bu görünüme geçtiğiniz zaman sadece aktif sekmelerin faviconları görünüyor ve o bölümün üzerine mouse imleci ile geldiğinizde sekme isimleri görüntüleniyor.

Elde edilen bilgilere göre Microsoft’un bu özelliği sunmasındaki amaç daha geniş bir A/B testi yapmanın bir parçası ve bu yeni stillendirme şu anda daha fazla Edge Canary kullanıcısı sunuluyor. (Edge Canary: Edge tarayıcısının geliştirici beta sürüm programına verilen isim)

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler