Perşembe, Mart 28, 2024

Microsoft Edge’e Çift Tıklama Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft’un Chromium tabanlı internet tarayıcısı Microsoft Edge‘in Canary beta kanalı yakın zamanda aldığı bir güncelleme ile yeni bir özellikle geliyor. Böylelikle yakın zamanda genel kullanıma sunulacak yeni sürüm ile kullanıcılar çift tıklama yaparak sekmeleri kolaylıkla kapatabilecek.

Microsoft Edge Canary kanalı, Stable, Beta ve Dev kanalları ile kıyaslandığı zaman yeni özellikleri daha başlangıç ve henüz tamamlanmamış halinin test edildiği grubu içerir bu yüzden bu sürümü kullanan kişiler çok fazla performans kayıpları, hatalar vesaire alabilirler.

Microsoft Edge’in kullanıcı deneyimi zenginleşiyor!

Şirket, daha hızlı, kullanımı ve yönetimi daha kolay bir internet tarayıcısı için tarayıcıdaki sekme deneyimi için çeşitli değişiklikler getiriyor. Bu doğrultuda artık sekmeleri çift tıklama ile kolaylıkla kapatabileceksiniz. Bu özellik, “erişilebilirlik” iyileştirmelerinin bir parçası olarak kullanıma sunuluyor ve Ayarlar’dan manuel olarak açılması gerekiyor:

microsoft edge çift tiklama
Microsoft Edge'e Çift Tıklama Desteği Geliyor! 2
  • Ayarlar penceresine gidin.
  • Erişilebilirlik sekmesine geçiş yapın.
  • “Tarayıcı sekmelerini kapatmak için çift tıklayın” düğmesini aktif hale getirin.

Bunun gibi bir özelliğin herhangi bir bilgilendirme yapılmadan aniden kullanımdan kalkabileceğini veya kullanıma sunulmasının gecikebileceğini belirtmekte fayda var. Örnek vermemiz gerekirse, Microsoft Edge’in geçen sene Çalışma Alanları özelliğini (sekmeleri düzenlemenin yeni bir yolu) alması gerekiyordu, ancak özellik daha sonra ortadan kalktı ve geri dönüşü hakkında bir açıklama yapılmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler