Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft Edge’nin Yeni Sürümü Chrome ile Benzerlik Taşıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Edge tarayıcısının alt yapısının Google Chrome’ın sahip olduğu Chromium’a taşınacağını açıklamıştı. Ortaya çıkan yeni Edge yapısı, Chromium kurulumunu görsel olarak gösteriyor.

Microsoft’un Internet Explorer hüsranından sonra Windows 10 ile birlikte sunduğu yeni Edge tarayıcısı, her ne kadar diğer tarayıcılardan geri kalmıyor olsa da, kullanıcı alışkanlıklarından dolayı bir türlü tercih edilememişti.

Microsoft Edge in Yeni Sürümü Chrome ile Benzerlik Taşıyor 4

Farklı bir alt yapıya geçirilme fikri ile Chrome ile benzer deneyim sunmayı amaçlayan Microsoft, bu doğrultuda Chrome tarayıcının alt yapısı olan Chromium sistemine geçiş yaptı. Geçişin ilk örnekleri ise yeni ön izleme sürümü ile ortaya çıktı.

Microsoft Edge in Yeni Sürümü Chrome ile Benzerlik Taşıyor 1

Neowin tarafında yayınlanan görüntülere göre tarayıcının yeni sürümü; uzantı desteği, senkronizasyon, çok ziyaret edilen siteler gibi ögelerde ön plana çıkıyor. Özellikle tasarımın Chrome ile neredeyse bire bir benzediğini söylemek mümkün.

Microsoft Edge in Yeni Sürümü Chrome ile Benzerlik Taşıyor 2

Öte yandan yeni sürümde eklentiler, hem Edge için hem de Chrome için geliştirilen eklentilere destek verecek. Ancak henüz Edge eklentileri sergileniyor. Tam olarak hazır olmayan Edge, bu bağlamda geliştirilmeye devam ediliyor.

Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge‘nin kullanılabilir sürümünün tam olarak ne zaman aktif olacağı henüz bilinmiyor. Ancak Beta testlerine katılmak için Edge Insider programına katılabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler