Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft Ekibi, Temmuz 2021’de Ofis Hayatına Yeniden Dönecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mayıs ayında, Microsoft‘un çalışanlarına en az Ekim 2020’ye kadar evden çalışmalarını tavsiye ettiğini bildirdi ve Ağustos ayında bu tarihin Ocak 2021’e geri çekildiğini bildirdik. Salgının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki trajik seyri, bu tarihin şimdi daha da geriye, Temmuz 2021’e çekildiği anlamına geliyor.

Kıdemli Liderlik Ekibinden yeni bir dahili Microsoft notu, çalışanlara ABD çalışma sahalarının en erken tarihinin muhtemelen “6. Aşama” ile 6 Temmuz 2021 arasında olacağı konusunda bilgi verdi.

Microsoft’a göre “Çalışma sahasına geri dönmek, Aşama 6’ya gelene kadar isteğe bağlı kalır. Bu aşama, COVID-19’un artık bir ülke / bölge için önemli bir yük olmadığı ve çalışma sahalarımızdaki sağlık ve güvenlik kısıtlamalarının çoğunun kaldırıldığı bir zamanı temsil eder.”

Bu, çalışanların ofiste yarı zamanlı çalışamayacağı anlamına gelmez, ancak evden çalışmak yine de “şiddetle tavsiye edilir”. Aşama 3’te daha düşük hastalık yükü olan eyaletler için, evden çalışmayı zor bulan çalışanlar istenirse ofise dönebilirler.

Microsoft’un aşamaları nelerden oluşuyor?

  • Aşama 1: kapalı
  • Aşama 2: evden zorunlu çalışma
  • Aşama 3: Evden çalışmak şiddetle teşvik edilir
  • Aşama 4: yumuşak açılış
  • Aşama 5: Kısıtlamalarla açın
  • Aşama 6: Ofisten çalışmaya açık.

Microsoft ayrıca kısa bir süre önce çalışanların varsayılan olarak zamanlarının% 50’sini ve yöneticilerin izniyle zamanlarının% 100’ünü evden çalışabileceklerini, yani bazı çalışanların asla ofise geri dönemeyebileceğini belirten bir politika duyurdu.

Microsoft’un politikası, diğer teknoloji devlerinin mevcut politikalarıyla eşleşiyor; Facebook, çalışanlarının 2020’de, Amazon’un Ocak 2021’e kadar ve Google’ın da Temmuz 2021’e kadar evden çalışmasını bekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler