Çarşamba, Nisan 24, 2024

Microsoft HoloLens 2 Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD merkezli dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, firmalara yönelik geliştirmiş olduğu yeni nesil karmak gerçeklik gözlüğü HoloLens 2’yi dün Mobil Dünya Kongresinde gerçekleştirdiği lansman ile beraber duyurdu.

Microsoft HoloLens 2 Özellikleri Ve Fiyatı

Microsoft’un 2016 yılında piyasaya sürdüğü birinci nesil HoloLens’in halefi olan model, daha iyi bir ekran, daha konforlu bir tasarım, daha iyi hareket kontrolleri ve daha iyi performans gibi bir dizi iyileştirme getiriyor.

Microsoft, HoloLens 2 için mikroelektromekanik sistem (MEMS) ekran teknolojisini kullandı böylelikle her bir göz için 2K çözünürlük sunulabiliyor. Cihaz gücünü Qualcomm Snapdragon 850 Hesaplama Platformu’ndan ve ayrıca özel olarak geliştirilmiş olan bir Holografik İşleme Ünitesinden alıyor.

Ses girişi ve çıkışı, sırasıyla 5 kanallı bir mikrofon dizisi ve mekansal ses donanımı tarafından gerçekleştiriliyor. Karbon fiberden yapılan gövdesi daha rahat bir kullanım sağlıyor ve yeni karma gerçeklik gözlüğü, günümüzde akıllı telefonlarda sıkça kullanılan USB Type C üzerinden şarj ediliyor.

Başlıksız 2 9

Microsoft’un çevrimiçi mağazası üzerinden satışı gerçekleştirilecek olan cihaz ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin, Almanya, Kanada, İngiltere, İrlanda, Fransa, Avustralya ve Yeni Zelanda’da piyasaya sürülecek ve firma tarafından HoloLens 2 için 3500 dolar gibi bir fiyat etiketi belirlenmiş.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler