Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Microsoft ile Sony Sonunda Anlaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xbox oyun konsollarını elinde bulunduran Microsoft ile PlayStation oyun konsollarını elinde bulunduran Sony arasındaki anlaşma sonunda sağlandı. Phil Spencer tarafından yapılan duyuruyla beraber uzun süredir beklenen Call oft Duty sorunsalının artık çözüme kavuşturulduğu açıklandı.

Activision-Blizzard satın alım süreciyle başlayan çekişme böylece bir seviyeye kadar son bulmuş oldu. Yeni gelişmeler hakkında detaylara geçmeden önce, süreci bir hatırlayalım.

Microsoft ile Sony, Call of Duty Konusunda Anlaştı

İki firma arasındaki çekişme, Microsoft’un Activision-Blizzard’ı satın alacağını açıklamasıyla başlamıştı. Microsoft’un dev oyun firmasını satın alacağını açıklaması ise dengeleri bir hayli değiştirmişti.

Sony, bu adımın konsol oyunculuğunda tek elleşmeye neden olacağını düşünerek karara itiraz etmiş ve süreci engellemek için adımlar atmıştı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu da rekabet açısından bu satın alımın doğru olmayacağını belirterek dava sürecini başlatmıştı. Süreçte özellikle Call of Duty oyununu Xbox için özel yapmayacağını kanıtlamaya çalışan Microsoft, dava lehine sonuçlanınca, satın alma sürecini de hızlandırmıştı.

Call of Duty

Tüm bu süreçten sonra Activision-Blizzard satın alımına biraz daha yaklaşan Microsoft, bu kararın ardından sonunda Sony ile de anlaştı.

Call of Duty

Anlaşmaya göre Call of Duty oyunları PlayStation oyun konsollarına gelecek. Bunun için iki markanın bağlayıcı bir anlaşma yaptığını eklemiş olalım.

Muhtemelen bu kararın ardından artık satın alımın tamamlandığı haberini alacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler