Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft, İnsanları Edge Tarayıcısını Kullanmaya Zorluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, yenilenmiş ve geliştirilmiş Chromium tabanlı Edge tarayıcısını insanlara zorla kullandırtmaya devam ediyor, son yaptığı agresif davranış diğer şirketler ile arasındaki rekabete diktatörlük uyguluyor.

Şirketin başlattığı son hamlelerde, Windows 10 işletim sisteminde başka bir tarayıcıyı başlat menüsü aracılığı ile arattğınız zaman arama sonuçlarına Microsoft Edge tarayıcısının reklamını yerleştiriyor.

edge push
Microsoft, İnsanları Edge Tarayıcısını Kullanmaya Zorluyor! 3

Örnek vermem gerekirse, klavyeniz üzerinden Windows tuşuna basarak “Chrome” yada bilgisayarınıza yüklü bir başka web tarayıcısının ismini yazdığınızda “Recommended (Önerilen)” başlığı altında Microsoft Edge reklamı beliriyor.

Daha da açık bir şekilde, Microsoft, yeni Edge tarayıcısı yüklü olmasa bile tarayıcıyı sunacak ve bunun yerine indirmek için bir bağlantı sunacaktır.

Durum başka bir tarayıcı yüklü iken çıksa yine iyi ancak Microsoft Edge reklamı, Edge tarayıcısı yüklüyken bile çıkabiliyor hatta aramada “Microsoft Edge” yazsanız bile yine Microsoft Edge reklamı beliriyor.

edge reklamı
Microsoft, İnsanları Edge Tarayıcısını Kullanmaya Zorluyor! 4

Bazı kişiler Microsoft’un yazılımlarını işletim sistemlerinde tanıtmak için tam bir hakka sahip olduğunu söylese de, Edge veya Firefox’u aradığınızda Google’ın Chrome’u sunmadığı ve Microsoft’un daha kullanışlı olabilecek ekran gayrimenkulünü elinden aldığını belirtmek gerekir.

Okuyucularımız Microsoft’un biraz ileri gittiğine katılıyor mu? Aşağıda bize bildirin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Google’ın sitelerinde dolaşırken çıkan “Chrome kullansana” gibi mesajlardan bir farkı yok. Microsoft’un işletim sistemi var, Google’ın Web uygulamaları. İkisi de aynı şeyi yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler