Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft, Joe Biden’ın Başkanlık Zaferini Tebrik Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft, 4 Kasım 2020 tarihinde başlayan Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimleri’nde aday olan ve mevcut başkan Donald Trump’a karşı zafer ilan eden Joe Biden’i özel bir mektup aracılığı ile tebrik etti.

Microsoft’un Başkanı Brad Smith, konu ile ilgili baya uzun bir biçimde şu sözleri dile getirdi;

brad smith microsoft
Microsoft, Joe Biden'ın Başkanlık Zaferini Tebrik Etti 2

2016’da ABD yakın ve çekişmeli bir ulusal seçimden çıkarken, ülkenin birlikte ilerlemesi için yeni yollar bulma ihtiyacını anlatan bir blog yayınladık. O yıl Donald Trump’ın seçildiğini düşündüğümüzde, basit bir teklifle başladık:

“Her gelecek cumhurbaşkanı tebriklerimizi, en iyi dileklerimizi ve bir bütün olarak ülke için desteğimizi hak ediyor. Barışçıl iktidar geçişi, iki yüzyılı aşkın süredir demokrasimizin kalıcı ve hayati bir parçası oldu ve bugün de öyle. “

Dört yıl sonra, bu sözler daha az önemli değil. 2016’da yaptığımız gibi, bugün de yeni Seçilmiş Başkan ve Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Kamala Harris’e tebriklerimizi sunuyoruz.

Bu yıl Seçim Günü, çok uzun ve gergin bir seçim haftasına dönüştü ve birçok Amerikalı, endişeyle sonucu beklerken ekranlarına yapıştı. Uzmanların, nadiren böylesine bölünmüş bir ülke gibi göründüğümüze dair spekülasyonlarını duymak olağandı.

Doğruysa, bu aynı zamanda farklı bir önermeyi daha da açık hale getirir. Ulus olarak ilerlemek istiyorsak, bizi ayıran boşlukları kapatmak için yeni köprüler inşa etmeliyiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler