Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft, Oyun Konusunda 5 Milyon Dolar Kazanç Elde Etti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devi Microsoft, 31 Aralık 2020’de sona eren çeyreğin sonuçlarını bugün itibariyle açıkladı. Şirkete göre toplam gelir 43,1 milyar dolar ve işletme geliri 17,9 milyar dolar ciroya sahipti. Microsoft’un oyun tarafındaki işletmesi bazı rekor sayılarla harika bir çeyrek geçirdiğini söylüyor. Xbox içerik ve hizmet geliri geçen yıla göre %40 oranında artış gösterdi.

Microsoft ayrıca bu çeyrekte ilk kez oyun gelirinde 5 milyar doları aştı. Microsoft, Xbox Series X ve Series S oyun konsollarının lansmanının, bir lansman ayında şimdiye kadar satılan en çok konsolla tarihindeki en başarılı lansman olduğunu vurguladı. Microsoft, bu çeyrekte ilk kez üçüncü taraf oyunlardan elde edilen gelirin ise 2 milyar dolar ciroyu aştığını söyledi.

Xbox Series X ve Xbox Series S
Microsoft, Oyun Konusunda 5 Milyon Dolar Kazanç Elde Etti! 2

Hizmetler söz konusu olduğunda, Xbox Live’ın aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı varken, Game Pass servisinin şu anda 18 milyon aboneye sahip olduğu da aktarıldı. Önümüzdeki çeyrekte Microsoft, yeni nesil konsol satışlarının yanı sıra, Xbox içeriği ve hizmet gelirinin yüzde 20 ortalarında olması nedeniyle oyun gelirlerinde yaklaşık yüzde 40 artış bekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler