Perşembe, Mart 28, 2024

Microsoft Parayı Bastı, Linkedi’i Tamamen Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft, popüler iş ağı olan Linkedin’i 26.2 milyar dolar ödeyerek şirketi satın aldı. Toplamda 17,4 milyar dolar borsa değerine sahip olan Linkedin‘in Microsoft ile anlaşması ve detayları haberimizde.

Microsoft “Para Peşin” Dedi

Açıkçası Microsoft’tan böyle bir satın almanın bizleri de çok şaşırttığını belirtelim. Başarılı bir iş ağı profiline sahip olan Linkedin her ne kadar ülkemizde farklı amaçlar ile kullanılıyor olsa da, hisse başına 196 dolardan Linkedin’i satın alarak gelecekteki planları arasında şirketi eklemiş oldu.

Tamamı nakit ödenerek satın alınan Linkedin’in CEO‘su olacak olan ve şuanda hali hazırda Microsoft‘un CEO‘su Satya Nadella raporlamaları çok yakında paylaşacağını duyurdu. Linkedin’in Kurucu ortaklarından ve şirketin başkanlığını yürüten Reid Hoffman da satın alma ile ilgili detayları paylaşırken, anlaşma bu yıl sonunda tamamlanmış olacak.

Linkedin
Linkedin Verileri Ne Kadar ?

Yayınlanan resmi bilgiler doğrultusunda şuanda hali hazırda aktif olarak hesaplarını kullanan Linkedin kullanıcıları her yıl %19 büyüme gösteriyor. Diğer resmi rakamlar ise şu şekilde;

❱ Toplam üye sayısı: 434 Milyon

❱ Aylık tekil ziyaretçi sayısı: 106 milyon

❱ Mobil platformlarda Linkedin kullanan kişi sayısı: %59.1

❱ Masaüstü platformlarda Linkedin kullanan kişi sayısı: 40.9

❱ Sayfa görüntüleme sayısı: 45 Milyar

❱ Aktif iş ilanı: 7 milyon 618 bin

Microsoft Office 365 ve Dynamic Desteği Geliyor

Linkedin’in satın alma işlemi resmi olarak tamamlandıktan sonra Microsoft Office 365 ve Dynamics, Linkedin üzerinden kullanılabilir hale getirilecek. Kurumsal gücünü arttırmak için böyle bir yola başvuran Microsoft’un gelecekte ne gibi değişiklikler yapacağı ise henüz bilinmiyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Microsoft’un CEO‘su Satya Nadella ve Linkedin‘in CEO‘su Jeff Weiner‘ın birlikte anlaşma ile ilgili yayınladığı videolarına göz atalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

13 YORUMLAR

  1. Şahsen Microsoft’unda pek birşey katabileceğini düşünmüyorum. Kaldı ki Microsoft kullanıcısı değilim fakat yinede pek başarılı bulmuyorum son zamanlarda..

  2. Yani açıkçası şu satın alma işi bile gereken heyecan duygusunu uyandırmıştır diye düşünüyorum. Umarım farklı birşeyler katarlarda linkedin asıl amacına erişir. Malum şuan hiçte amacına uygun davranışlarda bulunmuyor hocam.

  3. Evet çok güzel olan bir uygulamayı mahfedecekleri kesin şuanki halini değiştirmeye gerek yok yettiği kesin ama ceo’ların kendilerince güzel olan şeyleri entegre ettiklerinde ortaya çıkacak cenazeyi düşünemiyorum. Türkiye’de birkaç yıl sonra kariyer sitelerini kaldıracak bir sistem keza amerikada kalmadı bile, karı kız kovalamaya gelmeyen, normal şartlarda ulaşamayacağın insanlarla konuşabiliyo olduğun ayrıcalıklı bir yapı üzüldüm açıkcası .. yazık olucak hocam çok yazık olacak..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler