Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Microsoft PC Manager Nedir? Kullanıma Sunuldu mu?

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC bakım programları, bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmezleri arasında. Haliyle bu alanda iddialı birçok program da bulunuyor. Şu sıralar bunlara bir yenisinin daha ekleneceği de ortaya çıktı. Microsoft PC Manager isimli yeni bir bakım programı için hazırlıklar başlamış durumda.

Henüz çok yeni bir programdan söz ediyoruz. Bu nedenle yeni yazılım hakkında merak edilen de çok fazla şey var. Bilgiler sınırlı olsa da merak edilen sorulara cevap vermeye çalışalım.

Microsoft PC Manager Nedir?

PC Manager; Microsoft tarafından geliştirilen bir bilgisayar bakım programı. Sistemi en stabil hale getirmek adına kullanılan CCleaner gibi yazılımlara çok benzer bir yazılımdan söz ediyoruz.

Windows 10 ve üzerinde işletim sistemlerinde kullanılacak olan yazılım, iki ayrı bölüm sunuyor.

Bu bölümlerin ilkinde, bakım (temizlik) sekmesini görüyoruz. Bakım kısmında; gereksiz dosyaların silinmesi, belleğin boşaltılması, alan açılması, genel PC sağlığını kontrol etme, görev yöneticisini görme ve başlangıç programlarını ayarlama bölümleri var.

Diğer taraftan güvenlik kısmında ise şimdilik iki bölüm var. Bunlardan biri güncellemeleri kontrol eden kısım, bir diğeri ise varsayılan tarayıcının değiştirildiği kısım.

Microsoft PC Manager

PC Manager Ne Zaman Yayınlanacak?

Microsoft PC Manager, şu an için yayında gözüküyor. Fakat programın henüz beta sürümde olduğunu görüyoruz. Ücretsiz bir şekilde de indirilebiliyor. Fakat neden bilemiyoruz ama Microsoft programın sayfasını kapsamlı bir şekilde hazırlamamış. Hem dil desteği konusunda hem de program detayları konusunda sıkıntılar var.

Muhtemelen ilerleyen dönemlerde düzenlemeler yapılacaktır. Beta süreci bittikten sonra CCleaner gibi iddialı bakım programlarının yeni bir rakibi olacak. Üstelik Microsoft programı tamamen ücretsiz olarak tasarlamış. Bu da önemli artılardan biri. Unutmadan Microsoft tarafından oluşturulan sayfayı da şuraya ekleyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler