Cumartesi, Temmuz 27, 2024

PlayStation 5 Kırıldı mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mevcut en güncel PlayStation modeli olan PlayStation 5 için önemli bir gelişme yaşandı. Konsolun çıkışının üzerinden 2 yıl gibi bir süre geçmesinin ardından bugün, konsolun kırıldığı belirtildi ve bazı kanıt videoları paylaşıldı.

Konsolun yazılımının kırılması ile beraber tabii ki hemen akıllara “Bundan sonra ne değişecek?” sorusu geliyor. Gelin süreci bir değerlendirelim.

PlayStation 5 Tamamen Kırılmış Değil

Paylaşılan videolarda konsola bir Jailbreak işlemi uygulandığı ve sonrasında belli sürümlere kadar konsolun kırıldığı gözüküyor. Konsolun kırılmasına neden olan açığın bir Webkit güvenlik açığı olduğu da belirtildi.

Yine paylaşılan bilgilere göre söz konusu güvenlik açığından yararlanılarak dijital sürümde 4.03 versiyona kadar, diskli sürümde ise 4.51 versiyonuna kadar konsolun kırıldığını görüyoruz. Tabii ki şunu da belirtelim ki bu verilere göre konsol tamamen de kırılmış değil. Belli bir seviyeye kadar erişim sağlanmış durumda.

Hem konsolun tamamen kırılmadığı hem de sürüm güncellemelerinin sürekli bir şekilde yayınlandığı düşünülecek olursa şu an için son kullanıcıları ilgilendiren çok bir durum olmadığını söyleyebiliriz. Elde edilen ve GitHub üzerinden paylaşılan kodlar, daha çok geliştiricileri ilgilendiren bir durumun olduğunu gösteriyor.

İlerleyen günlerde son kullanıcılara da hitap edecek gelişmeler yaşanır mı derseniz onu bekleyip göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler