Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft, Qualcomm ile Ortaklık Kurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft dün, Yapay Zeka (AI) ve Makine Öğrenimi (ML) geliştirici deneyimini iyileştirmek için Qualcomm ile birlikte çalıştığını duyurdu. Bu iyileştirme, kuruluşların Qualcomm IoT işlemcileri ve AI çıkarım ürünleri ile Microsoft Azure ve AI çözümlerini kolayca geliştirip dağıtmasına olanak tanıyacak.

Qualcomm Technologies’in Kıdemli Başkanı ve Genel Müdürü Keith Kressin, bu ortaklık hakkında şu sözleri dile getirdi: “5G ve yapay zeka, günümüzde bulutun ve ağların ucundaki cihazların yakınsamasını besleyen iki temel teknolojidir. Tek miliwatt’tan Snapdragon’dan Qualcomm Cloud AI 100’e kadar uzanan platformumuzla, uçtan buluta kadar geniş bir bağlı cihaz yelpazesinde yapay zekayı hızlandırmak için Microsoft ile işbirliği yapmak, çeşitli güçlü yeni uygulamalar ve hizmetler sağlayacak.”

indir
Microsoft, Qualcomm ile Ortaklık Kurdu! 2

Microsoft Azure Edge Cihazları ekibi, Qualcomm ile yeni ortaklıkla ilgili olarak şunları söyledi.

“Qualcomm Technologies’in mobil ekosistemdeki konumu, Qualcomm Cloud AI 100’ü kullanarak ultra düşük güçlü uç yapay zeka çözümlerinden bulutta yüksek performanslı yapay zeka çıkarımına kadar donanımla hızlandırılmış çıkarım yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyor ve ticari olarak 5G dağıtımlarından yararlanıyor müşteriler. Bu, onları yeni, şık yapay zeka ve makine öğrenimi geliştirici deneyimimiz için birlikte çalışabilecekleri mükemmel bir şirket haline getiriyor. “

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler