Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft Teams’e Gelişmiş Dosya Paylaşımı Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda ikili ilişkiler ve şirket çözümlerine yatırım yapan Microsoft, şirketler ve okullar için geliştirdiği servisi Microsoft Teams’e dosya paylaşımını kolaylaştıracak bir güncelleme getiriyor.

Yeni güncelleme ile birlikte artık Teams’te yer alan dökümanları kolaylıkla yeniden paylaşmanızı sağlayacak bir bağlantı desteği gelecek. Bağlantı desteği ile birlikte bu paylaştığınız bağlantının kimler tarafından okunabileceğini, değiştirilebileceğini ayarlayabilirsiniz.

Aslına bakacak olursak böyle bir servis uzun zamandır Google’ın tüm Drive çözümlerinde yer almaktaydı ama Microsoft Teams gibi bir uygulamaya da erkenden geliyor olması gerçekten harika.

Gelişmiş Dosya Paylaşımı Nasıl Kullanılır?

Kullanıcılar hali hazırda OneDrive’da bulunan dosyaları erişebildikleri takım ve bilgisayarlardan paylaşabilir. Bir dosyayı paylaşabilmek için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

  • Bir kanalda Ekle’yi tıklayın (ataç simgesi), Son Kullanılanlar, Takımlara ve Kanallara Gözat, OneDrive veya Bilgisayarımdan Yükle’yi seçin ve ardından paylaşmak istediğiniz dosyayı seçin.
Screenshot showing sharing a file from a channel
  • Ardından size verilen linki kopyalayın ve mesajlaşma kutusuna yapıştırın. Artık dosya paylaşılmaya hazır.

Kullanıcılar OneDrive’da veya Teams’te mevcut kanallarda bir dosyaya göz atarak paylaşım yaptıkları zaman tüm alıcılara kuruluş düzeyinde belirlenen varsayılan izinle erişim sağlanır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler