Perşembe, Mart 28, 2024

Microsoft, Windows 2004 Güncellemesini Yüklememeniz Konusunda Uyarıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, çok sayıda aygıtın Windows 10’un Mayıs 2020 Güncelleştirmesini alma konusunda engelliyor. Yazılım şirketi bu güncelleştirmeyi geçtiğimiz hafta yürürlüğe soktu fakat güncelleştirmenin çeşitli bilgisayarlarda bir dizi soruna sebep olduğu ortaya çıktı.

Microsoft’un yaptığı araştırmalarda 2004 güncellemesinde şu ana kadar 10 sorun tespit edildi ve bunlardan dokuz tanesi Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi’nin Windows Update aracılığı ile yüklenmesini engelleyen bir “uyumluluk bekletme” ile sonuçlanıyor.

Her zaman açık, her zaman bağlı aygıtlarda beklenmedik hatalar veya yeniden başlatmalarla ilgili bir sorun, Microsoft’un Surface Pro 7 veya Surface Laptop 3 gibi aygıtlarını etkiliyor.

Mayıs 2020 Güncelleştirmesi için Windows Update ekranını açtığınızda hiçbir şey görmüyorsanız, cihazınız malum güncelleme için engellenmiş ya da kısıtlanmış olabilir. Microsoft ayrıca, güncelleştirilmeye hazır olmayan aygıtlar için hafta sonu Windows Update’e bir uyarı ekledi.

Microsoft, Windows 2004 Güncellemesini Yüklememeniz Konusunda Uyarıyor! 2

Microsoft ayrıca, Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi’nin Windows Update aracılığıyla kullanılabilirliğini “yavaş yavaş daraltıyor”, bu nedenle aygıt ve sürücü blokları ne olursa olsun seçenek pek görünmeyebilir.

Güncelleme, kullanıcı deneyimini etkiliyor!

En son güncelleme, GameInput Yeniden Dağıtılabilir’i kullanan uygulama veya oyunların bulunduğu sistemlerde de engelleniyor. Microsoft, hangi uygulamaların ve oyunların bunu kullandığını netleştirmiyor, ancak şirket, Mayıs 2020 Güncelleştirmesi ile “etkilenen uygulamaların veya oyunların fare girişini kaybedebileceğini” buldu.

Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi’ni almanın tek yolu Windows Update değil. Bunu Microsoft’un güncelleme yardımcısı aracılığıyla da deneyebilirsiniz. Araç, Microsoft’un etkilenen sistemler için uyguladığı blokları bile atlar. Yine de, Windows Update olası sorunları işaretlediyse aracı kullanmanızı önermiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

10 YORUMLAR

    • bende masaüstü gelince mause takılmalar oluyor 1 dk içinde normale dönüyor ama şu an xbox 360 kolunu tanımıyor malesef berbat güncelleme

  1. Microsoft yeter artık Windows update leri ve AMD driver larında her yeni sürüm geldiğinde internette sıkıntı olup olmadığına bakmamız mı lazım ?

    • Merhaba Arda,
      Her sistemde her güncelleme sorun oluşturacak bir kaida barındırmıyor. Sizde sorun olmaz, farklı bir kullanıcıda olur. Her sistemde farklılık gösterir bu durum.

  2. Bu güncellemeden sonra laptop prizden çıkartıp pilde kullanmaya başlayınca bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor aniden sanki masaüstü bilgisayarda elektrik kesilir ya öyle kapanıyor ama pilin şarjı %80 üzeri. 1 saatlik world çalışmam heba oldu. Arkadaşın dediği gibi eski sürümü sildim, eski sürüm gitti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler