Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft Xbox One İçin Gelecek Klavye-Mause Desteği Hakkında Yeni Gelişme!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xbox One modelleri için yakın zamanda klavye ve mause desteği gelebileceği hususunda dedikodular dolaşıyordu. Bu dedikodular üzerine Microsoft şirketi bu cihazlar için resmi şekilde klavye-mause desteği verileceğini açıklamıştı. Fakat net bir tarih belirtilmeyen bu konuda, yeni bir gelişme oldu. Microsoft Polonya, az bir süre öncesinde bir hata yaparak klavye-mause desteği hakkında resmi bir basın bülteni yayınladı.

“Pardon, Yanlışlık Oldu (!)”

Xbox One serisi oyun konsollarına klavye ve mause desteği geleceği, uzun bir süredir konuşuluyordu. Öncelikle net bir şekilde dayanağı olmayan dedikodularla başlayan bu gündem, Microsoft şirketinin açıklamasıyla resmiyet kazanmıştı.

Şirket, Xbox One, Xbox One S ve çıkışını henüz gerçekleştirmemiş olan Xbox One X için standart klavye ve farelere resmi bir şekilde destek vereceklerini açıklamıştı. Fakat bu konuda net bir tarih kestirilemiyorken, Microsoft Polonya ekibi yanlışlıkla bir basın bülteni yayınladı. Bu hata farkedildiğinde, şirket apar topar bu hatayı düzeltti ve bülteni yayından kaldırdı. Tabiki bu durum, pusuya yatmış bir timsah misali bekleyen oyuncu kitlesinin dikkatinden kaçmadı.

Xbox One İçin Gelecek Klavye Mause Desteği Hakkında Yeni Gelişme İÇERİK PNG min

Yayınlanan bültenle birlikte,  Xbox One serisi oyun konsollarına ne zaman klavye ve mause desteği geleceği konusu da netleşmeye başladı. Önümüzdeki yılın başında oyuncularla buluşacak yeni hizmet, oyunculara standart klavye ve farelerini Xbox One konsollarına bağlama ve bu şekilde oyun oynayabilme fırsatı tanıyacak.

Bilgisayar Olmaya Bir Adım Daha…

Tamam, kabul etmemiz gerekir ki pek çoğumuz; futbol oyunları ve yarış oyunları gibi oyunları klavye yerine kontrol cihazlarıyla oynamayı severiz. Fakat bu hususta su götürmez bir gerçek var: Bu da oyun konsollarının kontrol cihazlarıyla, FPS oyunları gibi hassasiyet isteyen oyunları oynamanın hiç kolay olmadığı. Her ne kadar nişan desteği gibi kolaylıklar sağlanmaya çalışılsa da, klavye ve farenin yerini tutmuyor işte.

Bu haberden şirketin de bu durumu kabul etmiş olduğunu çıkartabiliriz. Güzel, oyuncu kitlesini düşünen bir hamle. Fakat biliyorsunuz ki Xbox One konsoluna çıkan her exclusive oyun, günümüzde mutlaka PC platformuna da çıkışını yapıyor. Bu durum ile Xbox One almak için gerekli sebeplerimizin belki de en büyüğünü öldüren şirket, bu yaptığı yeni hamleyle de PC platformuyla iyice samimi oluyor.

Her ne kadar üreticiler, ürettikleri oyunda bu yeni desteği kontrol edebilecek olsalar da, bu durum Xbox One oyun konsolunu kişisel bilgisayarlarımıza biraz daha benzetiyor.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler