Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft Yeni XBOX Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda konsollar da PC’ler gibi hızla gelişiyor, özellikle Microsoft‘un XBOX adlı oyun konsolunun gücü gün geçtikce artmakta. Microsoft XBOX‘a adeta PC’nin gücünü getirmeyi düşünüyor ve bu yönde çok fazla çaba sarfediyor. Tabi bu durumun kimilerine göre iyi kimilerine göre kötü olan bir tarafı da bulunmakta ; “konsolların sürekli nesil atlaması”. Zaten konsol piyasasını takip eden hemen hemen herkes XBOX One X‘in gücünü bilir. Microsoft, XBOX One X‘in zaten var olan üstün gücünü daha da yükseltmek, XBOX oyun konsolları için adeta kalbimizde taht kurmak istiyor.

XBOX One

Peki Bu Haber Nerden Biliniyor ?

Windows Central yazarlarından Jez C, Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımda “Yeni Xbox tasarlanmaya başlandı” diyor. Microsoft’un daha XBOX One X konsolunu bile piyasaya sürmemiş olmasına rağmen böyle bir haberin gelmesi birçok kişi şaşırttı doğrusu.

XBOX One X‘den sonra Microsoft’un “yeni nesil” bir konsol üzerinde çalışmaya başlamış olma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor, tabii ki yeni nesil bir konsolun yanında Microsoft’un yeni nesil XBOX konsolun yanında bu konsolun gücünden faydalanabilecek bir takım exclusive oyunlarla da gelmesi gerekiyor.

Yani Microsoft oyuncuları yeni bir Halo veya yeni bir Forza gibi güzel bir oyun ile karşılayabilir. Henüz yeni konsol ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmamamıza rağmen yeni nesil XBOX‘ın bir hayli güçlü olacağını düşünüyoruz.

Asıl merak edilen konulardan birisi de Microsoft ekibini yeni nesil XBOX konsolunu ne zaman duyuracağı, Jez C’nin açıklamasına göre yeni XBOX konsolun 3 seneden evvel çıkmayacağı ön görülüyor, nitekim Microsoft 3 sene sonra bizim düşündüğümüz kadar güçlü yeni nesil bir konsol ile karşımıza çıkarsa rakiplerinden daha öne geçebilir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler