Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft’a Yakışmayacak Bir Microsoft Edge Reklamı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Edge isimli taraycısını radikal bir değişikliliğe sokarak hem logosunu hemde altyapısını inanılmaz derecede değiştirdi. Chromium altyapısını kullanarak yenilenen Edge, kullanıcı talepleri ile indiriliyor fakat Microsoft, Windows 10 Başlat Menüsü üzerine eklediği reklamlar ile rakiplerinin önüne zorla geçmek istiyor.

Microsoft başlangıçta resmi uygulamalarının reklamını yapmanın bir yolu olarak Windows 10 Başlat Menüsündeki “Önerilen” bölümünü uygulamıştır; ancak en son girişte Microsoft, kendini tanıtmanın ötesine geçti.

Microsoft Edge ad

Microsoft‘un son zamanlardaki kapsamlı reklamlarını göz ardı etmek zorlaşıyor ve bu da birçok kullanıcıdan reklamları devre dışı bırakmasına neden oldu. Bunu yapmayanlar, en sonuncunun bir rakip tarayıcıda bir kazı yaptığını fark etmiş olabilir.

Listede “Hala Firefox mu kullanıyorsunuz? Microsoft Edge burada ”dedi. Reklam, krom tabanlı tarayıcıyı indirmek için bir bağlantı sağlıyor.

Neyse ki, bu reklamları devre dışı bırakmanın kolay bir yolu var. Reklamı sağ tıklayıp içerik menüsünde “Tüm önerileri kapat” seçeneğini belirleyebilirsiniz; veya Ayarlar’ı açıp Kişiselleştirme> Başlat’a gidebilir ve aşağıdaki seçeneği devre dışı bırakabilirsiniz.

Microsoft’un, tarayıcılarını 3. taraf geliştiricilere karşı rekabete aykırı bir şekilde tanıtmak için işletim sistemi satıcısı olarak ayrıcalıklı konumunu kullandığını, şirketin 2000’li yılların başlarında neredeyse kırıldığını iddia etmek zor olmaz. 

O zamandan beri çok şey değişti ve masaüstü işletim sistemleri artık çok daha az önemli olsa da, Microsoft‘un bugüne kadar çoğunlukla kaçınmak için şanslı olduğu bir sorun olan teknoloji şirketlerinin rekabet karşıtı uygulamalar için peşinden gittikleri yeni bir coşku var.

Microsoft, işletim sisteminin sahibi olabilir fakat bu etken ona rakiplerini kötüleme hakkı da tanımaz. Umarım ki Microsoft, anti-tröst davaları ile karşı karşıya kalmaz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler