Salı, Nisan 23, 2024

Microsoft’tan Windows PC’ler için İşlemci: Microsoft Pluton

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft bugün yeni Microsoft Pluton güvenlik işlemcisini duyurdu. Microsoft Pluton, gelecekteki Windows PC’lere güvenlik geliştirmeleri getirecek. Microsoft, bu yeni Pluton güvenlik işlemcisi için AMD, Intel ve Qualcomm ile çalıştı. Bu yeni güvenlik işlemcisi, saldırganların sisteme erişimini önemli ölçüde daha zor hale getirecek ve ayrıca Microsoft’un fiziksel saldırılara karşı koruma, kimlik bilgilerinin ve şifreleme anahtarlarının çalınmasını önleme ve yazılım hatalarından kurtarma yeteneği sunma becerisini geliştirecek.

AMD, Microsoft Pluton hakkında açıklamalar yaptı

AMD Ryzen Threadripper 32 Cekirdek
Microsoft'tan Windows PC'ler için İşlemci: Microsoft Pluton 4

AMD’de güvenlik bizim en büyük önceliğimizdir ve kullanıcıları en karmaşık saldırılardan korumaya yardımcı olan özellikleri desteklemek için donanım güvenliği platformu tasarımında ön saflarda yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu tedbirin bir parçası olarak AMD ve Microsoft, Xbox One konsolundan başlayıp şimdi PC’de işlemci tabanlı güvenlik çözümlerini geliştirmek ve sürekli iyileştirmek için yakın işbirliği yapıyor. Ürünlerimizi güvenliği göz önünde bulundurarak tasarlıyor ve geliştiriyoruz ve Microsoft’un Pluton teknolojisini yonga düzeyine getirmek, işlemcilerimizin zaten güçlü olan güvenlik yeteneklerini artıracak.

Intel’den Microsoft Pluton açıklaması

intel logo 2x1 1.0
Microsoft'tan Windows PC'ler için İşlemci: Microsoft Pluton 5

“Intel, Windows PC platformlarının güvenliğini artırmak için Microsoft ile ortak olmaya devam ediyor. Microsoft Pluton’un gelecekteki Intel CPU’larda tanıtılması, Intel donanımı ile Windows işletim sistemi arasında entegrasyonu daha da sağlayacak.

Qualcomm’dan Microsoft Pluton açıklaması

apple qualcomm 1
Microsoft'tan Windows PC'ler için İşlemci: Microsoft Pluton 6

“Qualcomm Technologies, bir dizi cihazı ve kullanım durumlarını daha güvenli hale getirmeye yardımcı olmak için Microsoft ile çalışmalarına devam etmekten memnuniyet duyuyor. Microsoft Pluton gibi sabit, donanım tabanlı bir Güven Kökü’nün, çoklu kullanım durumlarının ve bunları etkinleştiren cihazların güvenliğini sağlamada önemli bir bileşen olduğuna inanıyoruz. “

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler