Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Renoir İşlemcili BRIX Mini PC Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte, geniş ürün seçeneklerini sunduğu mini PC modellerini bir kez daha güncellemeye hazırlanıyor. Bu kez AMD Renoir işlemcili BRIX Mini PC modeli geliyor.

Performans konusunda büyük bir fark oluşturması beklenen yeni mini PC modelinin nasıl artılar getireceği %100 açıklanmış değil ama ilk duyuru afişiyle beraber öğrenilmiş olan bazı detaylar var.

AMD Renoir gücü ile BRIX Mini PC!

Elde ettiğimiz bilgilere göre yeni mini PC içerisinde Zen 2 mimarisine sahip olan Ryzen 4000U serisi işlemciler eklenecek. AMD Renoir serisinden olan işlemci 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı sunuyor. Bu da demek oluyor ki işlem performansı çok daha yüksek olacak.

Slim ve Tall isimli iki farklı versiyonu olacak olan model yeni işlemcilerle beraber Wi-Fi 6 ve 2,5 GB Ethernet desteğine de geçecek. Zaten bunlar aranan özellikler ama AMD’nin getireceği farklı bir artı daha var.

BRIX Mini PC

O artı da Vega grafik birimi. Dahili Vega grafik birimi sayesinde 4K çözünürlük destekli tam 4 adede kadar ekran desteklenecek. Bu durum mini PC modelleri için çok önemli bir artı sağlayabilecek olan bir durum.

Hangi versiyonda nasıl farklar olacak ve en önemlisi de performans konusunda nasıl bir değişim yaşanacak gibi soruların cevaplarını ise şu an veremiyoruz. Bu soruların cevaplarını verebilmek için de tanıtımı takip etmek lazım. Detaylı tanıtımın ne zaman olacağı şu an net olmayan bir bilgi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler