Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Radeon RX 6800 Hız Aşırtma Test Sonuçlarına Dikkat!

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD, performans serilerini sevmeye başladı. İşlemcilerden sonra ekran kartlarında da istenen başarıyı gösteren markanın en dikkat çeken ekran kartlarından birisi de AMD Radeon RX 6800 oldu.

Fiyatı ve performansı düşünüldüğü zaman Nvidia modellerini bir hayli üzecek olan kart için performans testleri de bir bir yayına açılıyor. En son yeni ekran kartının hız aşırtma testine ait olduğu söylenen sonuçlar yayınlandı.

AMD Radeon RX 6800 hız aşırtma performansı ne kadar başarılı?

Eğer kartın artırılmış saat hızı kullanılırsa, 2105 MHz değerini görebileceğimizi biliyoruz. Bunu resmi olarak AMD açıkladı. Fakat ya manuel olarak hız aşırtma yapılırsa? İşte yeni yapıldığı söylenen bir hız aşırtma testi bu sorunun cevabını verdi.

Manuel olarak yapılan hız aşırtma testinde kartın ortaya koyduğu sonuçlar gayet başarılı. İlk yapılan hız aşırtma ile minimum değerde 2462 MHz seviyesine çıkan AMD Radeon RX 6800, maksimum olarak ise 2553 MHz değerine çıkmayı başardı.

AMD Radeon RX 6800

Üstelik bunu yaparken kartın ısısı öyle korkutucu bir derecede artmadı. Kart maksimum 63 dereceyi gördü ve en fazla 269W enerji çekim seviyesine çıktı.

Tüm test boyunca sıcaklığı ortalama 60 derecede kalan kart, hız aşırtma konusunda da kendisini kanıtlamış oldu. Sonuçlar gayet iyi. E tabii ki bir de kartlar piyasa çıktıktan sonra gelecek performans testlerini görelim ve öyle karar verelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler